Desítky policistů vyděsily v pondělí odpoledne obyvatele pražských Kobylis. Zásahová jednotka dorazila do Famfulíkovy ulice poté, co policisty kontaktovala záchranná služba. „Maminka zavolala na linku 155 s tím, že její syn je pacientem psychiatrické nemocnice v Bohnicích, kam má docházet k ambulantní léčbě, což ale nečiní, a jeho stav se rapidně zhoršil. Sama se bála vstoupit do bytu,“ popsala celou anabázi pro Blesk.cz mluvčí pražských policistů Lucie Drábková. 

Záchranáři následně kontaktovali policii - případ si totiž spojili s incidentem, který se na téže adrese udál v únoru 2018. „Muž tehdy vyhrožoval policistům, že proti nim použije bodné a sečné zbraně i chemikálie. Zabarikádoval se v bytě, policisté vyklízeli celý panelákový blok a následně muže zajistili,“ uvedla Drábková. 

V pondělí proto na místo také vyslali zásahovou jednotku - preventivně, existovalo totiž riziko, že se situace z února 2018 bude opakovat. „Venku před domem se nacházela mužova maminka, která policistům předala klíče od bytu. Vstoupili tam, pod pohrůžkou namířené střelné zbraně muže zajistili a předali záchranářům. Na místě byli i hasiči, kteří prohlédli byt, jestli tam nejsou chemikálie, nic však nalezeno nebylo. Vše proběhlo v klidu, nikdo se nezranil,“ dodala Drábková.

Fotogalerie
17 fotografií