Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Míra s Vojtou zemřeli při nehodě traktoru na Vsetínsku: Blízcí se modlí za spásu jejich duše

Autor: VaB, ČTK - 
26. května 2020
05:02

V traktoru v Lidečku na Vsetínsku cestovalo v sobotu nad ránem pět mužů. Stroj se ovšem zřítil ze stopadesátimetrového srázu, zastavil se až o strom. Nehoda má ale tragické následky, na místě zemřel Míra s Vojtou! V obci se za spásu jejich duše v neděli pomodlili jejich blízcí.

V noci z pátku na sobotu došlo u obce Lidečko k tragédii nebývalých rozměrů! V traktoru, kam se sotva vejdou dva lidé, jelo pět mužů (23 až 31). Poblíž Čertových skal ale traktor sjel ze stopadesátimetrového srázu! 

Těžký traktor se zastavil až o vzrostlý strom. Pro pomoc do blízké obce došel jeden ze zraněných. Mrtvé a zraněné z traktoru přivolaní hasiči nacházeli postupně v terénu. Nehodu nepřežil Miroslav a Vojtěch.

Na místo vzlétl i záchranářský vrtulník, který jednoho muže převezl do ostravské nemocnice, druhého do nemocnice ve Zlíně, zde skončil i muž, který doběhl pro pomoc. Nehoda se stala ve špatně dostupném lesním terénu, zasahující složky tak musely část úseku jít pěšky. Hasiči se záchranáři ihned zraněným poskytli první pomoc včetně resuscitace. 

Modlitba za spásu duší

Jednoho mrtvého muže, Mirka, oplakává příbuzný. „V naší velké rodině se stalo neštěstí, Mirek B. se zabil. Byl v blbou chvíli na blbém místě,“ napsal Karel. Podle něj je to i největší ztráta pro celou rodinu.

„Budu následovat svůj vzor, svoji milovanou Babičku, modlit se za všechny denně, aby se všichni ve zdraví vrátili domů k rodinám,“ napsal dále Karel.

V kostele v obci Lidečko se za dva mrtvé a jednoho zraněného v neděli večer pomodlili. „Dnes se v kostele v Lidečku budeme modlit růženec za spásu duše Vojtěcha H. a Miroslava B. a také za uzdravení Martina G. a ostatních ogarů. Přijďte zvláště jejich spolužáci a kamarádi,“ napsala v nedělním věstníku farnost Lidečko.  

Hny123 ( 28. května 2020 19:13 )

Ty ***u, jak to můžeš vědět jak to bylo aniž by jsi si domyslel

russoo ( 28. května 2020 15:47 )

Tak ty chceš tvrdit, když se nehoda stala podle Plesku v půl čtvrté ráno, že si klusi nařídili budíky na třetí, že se půjdou projet někam ke skalám jo? Že tam nehrál roli alkohol tomu můžeš věřit snad jen ty!!! Od večera chlemcali a pak díky chlastu se z nich stali mistři, ale budík si jistě nenatahovali aby vstali na projížďku!!!

russoo ( 28. května 2020 07:57 )

"lioneli:Bože lidi???? Jste normální? " A ty jsi normální? Zastávat se opilců co mohli způsobit neštěstí sobě, ale hlavně jiným. Ano, každý v životě uděláme blbost, ale nikdy jsem nesedl za volant opilý. Tady nejde přeci o to co udělali sobě, ale o to co mohly způsobit jiným. Rozhodně nejeli celou dobu jen lesem museli tam dojet po nějaké komunikaci, nehledě na to, že traktor dopadl na cestu. Stačilo např aby po ní šel třeba nimrod načekanou nebo spoustu jiných možností a traktor ho při pádu zabil, taky bys je obhajoval, že měli jen trochu pod čepicí?

brano34 ( 27. května 2020 13:26 )

Přeživší u výslechu řeknou co zatím bylo, na to se spolehněte.
Jak ovlivní tragická smrt kamarádů život těch tří? Co řeknou rodinám zemřelých?
Nedokážete si představit jakou cenu zaplatili...

lioneli ( 26. května 2020 20:08 )

Bože lidi???? Jste normální? Ano, jednoho kluka z těch dvou jsem znal a můžu 100000% potvrdit, že to byl jeden z nejlepších chlapů, které jsem kdy poznal. Nebyl to žádný ožrala, jak je tu mnozí nazýváte. Ano, potvrzuji, měli pod čepicí, ale kdo z nás někdy nedělal hlouposti, když si vypije? Sáhněme si prosím všichni na srdce. Může se to stát komukoliv z nás a našich blízkých. Mějte prosím srdce. Nikdy nevíte, kdo si tyhle vaše nechutné komentáře může z jejich rodiny číst. Je to od vás velmi nehezké. Zamyslete se první nad sebou. Každý děláme v životě blbosti, ale ne každýmu se poštěstí. Pokud by jste měli ještě něco velmi nehezkého k tomu říct, prosím radši to sem nepište a zkuste si zjistit, jakým způsobem se tohle všechno stalo a jaká opravdová příčina to byla. Nikdy nemůžete vědět, co za tím je. A to, že se za ně jejich vesnice modlí je úžasný projev soustrasti a nenechávají je v tom sami. Nejsem žádný panbíčkář, ale tohle, co ta vesnice dokázala, že se všichni takhle spojili, je něco neuvěřitelného. Respekt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání