Simona Prasková si slova scenáristy a režiséra Marka Dobeše vzala k srdci. „A začala jsem intenzivně cvičit. Kamarád herec Jarda Plesl mě loni v prosinci seznámil s trenérem Ianem Adensamem, pod jeho vedením jsem trénovala i online v nouzovém stavu. Sestavil mi plán a posílal mi pohybová videa. Já podle toho cvičila, natáčela se a on mi pak zavolal, co dělám špatně,“ popisuje herečka.

Díky cvičení přežila tu největší depresi z uzavření divadel i zrušení dalších projektů, a navíc bylo impulsem k natáčení nízkorozpočtového seriálu Koronoponorka, který vzniká v domě a na zahradě herečky nedaleko Prahy.

„Je to taková hudebně pohybová až kaskadérská groteska. Prostě panička na baráku, snaživá herečka jako já, akorát mám jiné jméno, Libuška. Trenér mě dostává do formy a manžel na něho žárlí. Vznikají z toho komické situace, kdy manžel třeba visí z balkonu. Je to lehce lechtivé, protože osobní trenér na Libušku pořád šahá a opravuje ji. Manžel pochopitelně vyšiluje,“ popisuje Simona Prasková. Zatím natočili pilotní díl a jednají s internetovými televizemi.

BYDLENÍ DODĚLALI SVÉPOMOCÍ

Když kupovala pozemek za Prahou, byla singl, na stavbu ale sama dlouho nezůstala. V divadle se seznámila se současným manželem – stavařem - a partnerova profese se jim hodila. „Tři firmy, co nám to stavěly, postupně zkrachovaly, a tak jsme dokončovali dům svépomocí – já jsem podávala cihly a muž vyzdíval.“

ŽILA I V ANGLII

Už od 14 let hrála v Divadle na Provázku, po absolvování JAMU v roce 1986 působila v dalších divadlech, jako bylo např. Hudební divadlo Karlín, hostovala i v Národním divadle. Poté přes deset let strávila na cestách mezi Českem a Anglií, protože její první manžel byl Angličan. Následně se maminka dcery Natalie (11) vrátila opět k herectví.

Fotogalerie
33 fotografií