Za půl roku přes 60 kilo dole! Nechtěla jsem být obézní nevěsta, říká Alex

Alex Hill z Manchesteru zhubla do svatby přes šedesát kilogramů.
Foto: profimedia.cz
30. května  2020 
 06:00

Osmadvacetileté Alex Hill se podařilo zhubnout do svatebních šatů o třiašedesát kilogramů, a to během pouhého půl roku! Mladé dívce z Manchesteru k tomu pomohly zdravá strava, pravidelný pohyb a především dozor odborníků. Po zhubnutí o šest konfekčních velikostí si budoucí nevěsta logicky musela hledat nové svatební šaty. Ty původní na ní totiž doslova visely! 

Když se Alex Hill před jedenácti lety zasnoubila, uvědomila si, že nechce projít svatební uličkou jako obézní nevěsta. "Ačkoli jsem věděla, že mě snoubenec Kevin miluje takovou, jaká jsem, bez ohledu na mou velikost, chtěla jsem zhubnout," říká mladá dívka z Manchesteru. S váhou dosahující téměř sto padesát kilogramů si nechtěla zkoušet ani svatební šaty. Tři a půl roku svatbu společně plánovali, ale váha Alex se za tu dobu nezměnila. Vydala se proto do svatebního salonu s cílem najít ty pravé šaty v nadměrné velikosti.

Po vyzkoušení několika desítek střihů si osmadvacetiletá dívka šest měsíců před svatbou našla své vysněné šaty. I přes množství tylu a řasení, které zakrývaly její objemnou postavu, se v nich necítila dobře. "Nedostavil se ten pocit, který popisují všechny nevěsty. Vypadala jsem jako princezna, ale necítila se tak," tvrdí Alex. Šaty v její velikosti navíc stály téměř třináct set liber. Ten den se proto mladá dívka rozhodla, že udělá vše pro to, aby do svého velkého dne zhubla. A protože věděla, že to sama za tak krátkou dobu nezvládne, zapsala se do programu vedeného odborníky.

Za téměř dvě stě dní se mladé nevěstě podařilo zhubnout o neuvěřitelných čtyřiašedesát kilogramů! Po návratu do salonu samozřejmě zjistila, že jsou jí šaty natolik velké, že nepůjdou ani zúžit. "Zhubla jsem až moc," vysvětluje Alex, která byla od hlavy až k patě zahalená ve splývajícím tylu. O sedm velikostí štíhlejší, a pouhé tři týdny před svatbou tak musela řešit jistou komplikaci, se kterou nepočítala. "Majitel salonu plakal dojetím, jak moc jsem za tak krátkou dobu dokázala zhubnout. Museli jsme ale rychle vyřešit problém a najít mi nové šaty," vzpomíná Alex.

Alex ovšem nedonutily zhubnout jen svatební šaty, ale také její zdravotní problémy. V prosinci roku 2014 byla přijata do nemocnice s ledvinovými kameny. "Zdravotní sestra mi tehdy položila několik běžných otázek, včetně dotazu na mou váhu. Odpověděla jsem jí, že to bude něco okolo sto dvaceti kilogramů, ale po zvážení jsem byla v šoku. Váha ukázala sto padesát osm kilo," popisuje Alex, která se cítila poníženě a zahanbeně. V lednu 2015 tak začala s pomocí cambridgeské diety hubnout. K snídani měla Alex většinou koktejl, k obědu plátek masa s kouskem tmavého chleba, na svačinu ovoce a k večeři rybu se zeleninou. Díky disciplíně, dietě, dohledu odborníků a pomoci svých bližních tedy dokázala téměř nemožné a byla z ní nakonec pohádkově nádherná nevěsta!

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji