Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapci (6) zachránil inkubátor život: Teď pro nemocnici vybral 600 000 na nový

Autor: ran - 
25. května 2020
05:20

Chlapec z inkubátoru (6) se v pěti letech začal zajímat, jak se dostal na svět. Když mu to maminka prozradila, začal vybírat na nový inkubátor pro londýnskou porodnici, kde se narodil. Dokázal sehnat v přepočtu téměř 600 000 korun!

Dhillon Manku (6) při porodu vážil pouhých 1,62 kg. Strávil několik měsíců v inkubátoru. Když se několik let nato mamince Sharn (35) narodila jeho mladší sestřička, ptal se jí, jak je možné, že ségra za plexisklem být nemusela. Když pochopil, že je naživu jen díky tomuto zařízení, protože se narodil o něco dříve než ostatní děti, rozhodl se, že uspořádá sbírku. Chtěl tak vyjádřit vděčnost, že jej v porodnici zachránili.

Prvních v přepočtu 150 000 korun získal již v pěti letech. To uspořádal sponzorované závody v plavání. Povzbuzen úspěchem, nedlouho poté vybral téměř stejnou částku pořádáním další podobné soutěže. A pak se ozvali majitelé velkého online obchodu s módou Boohoo.com. Ti doplnili částku na rovných 600 000 korun, tedy Dhillonovu vysněnou metu.     

Nemocnice dar vděčně přijala v březnu 2020. A v současné době slouží i v boji s koronavirem. Zdravotníci totiž nový inkubátor používají pro izolaci každého novorozence, u něhož mají podezření, že onemocněl covid-19. Jako poděkování za Dhillonovy zásluhy chtěli na zařízení zase oni umístit nálepku s něčím, o co si chlapec řekne.

Řekl si o klub Liverpool, jako jeho velký fanoušek, a o titulní slova písně You’ll never walk alone (Nikdy nepůjdeš sám), která k tomuto slavnému fotbalovému klubu neodmyslitelně patří. Tak se od té doby jako připomínka velkorysého daru na novém inkubátoru skví logo klubu a slova Dhillonovy oblíbené písně. To ještě nikdo nemohl tušit, jak se dar skrze motivační text písně zajímavě propojí s blížícími se událostmi...  

Shodou okolností se totiž právě tento song stal krátce nato v Británii jakousi celonárodní hymnou všech zdravotníků v jejich obdivuhodném pracovním nasazení během epidemie koronaviru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi