„Nikdo jiný naštěstí v okamžiku výbuchu nebyl blízko,“ řekl Blesku policista Bohumil Malášek. Kriminalisté mluvili s mužem, který zůstal při vědomí, jen chviličku. „Zjišťujeme, jaká to byla látka, kde k ní přišel a jak si ji vyrobil,“ upřesnil Malášek s tím, že zatím nic nenasvědčuje skutečnosti, že by muž plánoval spáchat teroristický čin nebo atentát. 

„Motiv bude předmětem vyšetřování ve chvíli, kdy muž bude schopen výslechu," dodal polilcista. „Pacienta jsme na místě ošetřili, při převozu do nemocnice u svaté Anny byl při vědomí,“ řekla záchranářka Michaela Bothová.

Museli evakuovat sousedy

„V odpoledních hodinách provedli policejní pyrotechnici v domě, který obývá v dopoledních hodinách výbuchem zraněný muž, prohlídku bytových a nebytových prostor. Při ní nalezli vojenskou pyrotechniku a malé množství nebezpečných látek. Tyto detekovali, zajistili a následně odvezli k odborné likvidaci. V průběhu zásahu pyrotechniků bylo z domu evakuováno celkem sedm osob. V současné době je okolí domu, které bylo pro zásah policistů a pyrotechniků uzavřené, volně přístupné,“ uvedla policie. 

„On byl padlý na hlavu, případ sám pro sebe, tenhle člověk,“ uvedl pro CNN Prima News jeden ze sousedů. Policie muže pravděpodobně obviní z nedovoleného ozbrojování a obecného ohrožení. Za to by mu hrozilo až osm let vězení, uvedla televize. 

Fotogalerie
7 fotografií