Na „nezvanou“ návštěvu šoféři narazili na 223. kilometru dálnice ve směru do Brna. Řidič jel navíc v nejrychlejším pruhu, šťastnou náhodou nedošlo k žádnému střetu. Policie okamžitě k místu nasměrovala všechny dostupné hlídky, které uzavřely dálnici. Do vzduchu šel i vrtulníku letecké služby.

„Zanedlouho piloti spatřili nejistě jedoucí bílou felícii nedaleko dálnice. Hlídka pak seniora (89) zastavila až ve Slavkově u Brna,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Video
Video se připravuje ...

Popletený senior (89) jel po dálnici v protisměru 

Prý jel jen do sousední vsi

Popletený šofér první z hlídek nedokázal vysvětlit, jak se na dálnici v protisměru dostal. „Původně si totiž vyjel jen na krátkou projížďku za svým synem do vedlejší vesnice. Nakonec ale skončil ztracený neuvěřitelných sedmdesát kilometrů daleko od domova,“ popsal stěží uvěřitelnou story policista.

Místo krátké cesty tak senior zvládl cestu dlouhou 10 kilometrů po dálnici a dalších 60 v okolí. Hrozí mu nejen definitivní ztráta řidičáku, ale především obvinění z obecného ohrožení z nedbalosti s hrozbou až dvou let za mřížemi.

Policie zároveň hledá svědky, které zmatený řidič ohrozil. Obrátit se mohou na tísňovou linku 158 nebo na policisty z dálničního oddělení Ivanovice na Hané na telefonním čísle 974 639 760.

Co radí policie

Pokud vidíte, že proti vám jede vozidlo v protisměru, okamžitě sjeďte do pravého jízdního pruhu, zpomalte a zapněte výstražná světla. Pokud to situace dovolí, bezodkladně volejte tísňovou linku 158 a operátorovi sdělte, kde se právě nacházíte. Včasnou a pohotovou reakcí totiž můžete zachránit nejen vlastní život.