Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maminka rodila před zamčenou porodnicí: Tatínek podvázal pupeční šňůru rouškou

Autor: jel - 
21. května 2020
16:14

Sarah Rose Patricková (36) a její manžel David z amerického Louisville očekávali společně již třetí miminko. To se však rozhodlo přijít na svět o týden dříve než v plánovaný termín porodu 17. května, a tak své rodiče trochu překvapilo. K porodnici se dostali na poslední chvíli, ale do cesty jim přišla nečekaná překážka. Zamčené dveře! Paní Patricková tedy nakonec svého synka porodila jenom s manželovou pomocí přímo před nemocnicí a k podvázání pupeční šňůry David použil roušku.

Ráno 9. května vzbudila Sarah svého muže s tím, že podle kontrakcí si myslí, že je čas jet do porodnice. A tak své dvě starší děti předali prarodičům a vyrazili do místní nemocnice. Tam však narazili na opravdu nečekaný problém! Vyzkoušeli několikery dveře, všechny však byly zamčené. „Netušili jsme proč a venku bylo jenom lehce nad nulou,“ řekl David místnímu zpravodaji s tím, že se tedy rozhodli jet na pohotovost.

V tu chvíli ovšem nastal další problém. Sarah praskla voda přímo na parkovišti. „Byli jsme uprostřed ulice a ona se nemohla pohnout,“ vysvětlil David. „Pomohl jsem jí se posadit a pak zavolal na pohotovost,“ dodal. Když vysvětlil dispečerovi situaci, ten hned poslal sanitku a poradil tatínkovi aby svlékl své ženě kalhotky.

Když to David udělal, uviděl hlavičku svého syna! „Viděl jsem hlavičku a říkal jsem si bože, opravdu se to děje. Během deseti vteřin prostě vyletěl ven jako po másle,“ popsal novopečený tatínek celou situaci.

Poté mu dispečer poradil, aby podvázal pupeční šňůru, zmatený pan Patrick však nemohl najít nic, čím by to mohl udělat, a tak jeho žena sundala roušku a podala mu ji. Během několika minut pak dorazili záchranáři a dvojici převezli do nemocnice. Paní Patricková řekla, že tohle bylo zřejmě jejich poslední dítě.

nika70 ( 21. května 2020 17:15 )

Nějak jsem nepochopila, proč byla zavřená porodnice? Proč ji pak odvezli jinam do nemocnice atd. Spousta nejasného...

Zobrazit celou diskusi