Tohle mohla být obrovská tragédie! Kluk (6) se svou rodinou vystoupil v úterý vpodvečer z tramvaje číslo 22 na zastávce Bělohorská v Praze 6, ještě na nástupišti nasedl na odrážedlo a rozjel se. „Jenže zavrávoral a spadl do kolejiště zrovna v momentě, kdy se tramvaj začala rozjíždět,“ popisuje nešťastnou situaci policejní mluvčí Lucie Drábková. 

Měl ale obrovskou kliku. Na zastávce totiž v tu dobu stáli policisté z oddělení hlídkové služby, kteří tam shodou okolností přijeli řešit konflikt revizora a cestujícího. „Policisté okamžitě zareagovali a chlapečka se snažili z kolejiště vytáhnout. Nebylo to však tak jednoduché, protože měl zaklíněnou nohu pod odrážedlem, které tramvaj začala sunout pod sebe,“ popsala drama Drábková.

Nakonec se ale - i s pomocí chlapcových rodičů - podařilo kovovou část odrážedla ohnout, a dítě tak mohlo nohu rychle vytáhnout. „Nebýt včasného zásahu policistů a výborné spolupráce s rodiči chlapce mohl tento moment dopadnout tragicky. Šestiletý chlapec tak vyvázl jen s pohmožděninou dolní končetiny,“ dodala mluvčí. 

Fotogalerie
3 fotografie