Všechno včetně plánů do budoucna si Řanda zaznamenával do deníků, v nichž jsou kromě textů i kvalitní obrázky. Jako motiv si často vybíral letadla a ostatně vyráběl i jejich modely. „To je to, co mi po Čestmírovi zbylo. Nechám si jeho deníky na památku. Maloval do nich nejen milovaná letadla, ale třeba si tam zaznamenával naše společné výlety, kde a kdy jsme byli,“ prozradila pro Aha! zdravotní sestřička a fitness trenérka Míša, s níž Čestmír v poslední době žil.

Zdá se, že herec a scénograf již plánoval i jejich společnou budoucnost, protože na jedné stránce si načrtl plánek domu umístěného na stromech. Bohužel na jeho realizaci už nedojde, jelikož v pondělí 11. května Řanda zemřel. V bytě v Liberci ho našla dcera jeho přítelkyně Michaely, jak bezvládně leží na zemi. Ani přes dlouhou resuscitaci záchranářů se ho už nepodařilo zachránit.

Věčný průšvihář už tak nestihne nic z toho, v co doufal. Například chtěl využít právě své vášně k létání. „Mám licenci a ve třiatřiceti letech jsem začal skákat s padákem. Některé typové zkoušky mám ovšem propadlé, protože se musí obnovovat,“ vysvětloval ještě nedávno muž, který prožil posledních pár let ve Švédsku a do Česka se vrátil teprve před časem kvůli roli v připravovaném seriálu. Letadla ale Čestmír miloval od dětství. „Stavěl jsem kity a RC modely,“ přiznal kdysi v rozhovoru pro Aha! herec, jenž na toto téma přispíval také do odborných časopisů.

Bohužel deníky ale nejsou jediná věc, kterou Michaela zdědí. Řanda byl totiž až po uši v dluzích a bylo na něj uvaleno celkem 21 exekucí na skoro milion korun. Něco z toho nyní padne právě na ni. „Rozbil jsem toho hodně,“ říkal za života syn herce Čestmíra Řandy st.(†62).

„Už by za to asi skutečné menší letadlo bylo. Je to asi jako s ženami v mém životě, o kterých mí kamarádi říkají – nebýt blondýn, už jsi mohl mít v Praze dům! Jednou mi matka řekla, že když přivedu domů ještě jednu, tak mě vykope, protože vždycky nakonec skončím zase u ní,“ dodal.

VIDEO: Okolnosti smrti Řandy. V děsivé poloze ho našla dvanáctiletá dívka! A trápení Margity se Zagarovou

Video
Video se připravuje ...

Okolnosti smrti Řandy. V děsivé poloze ho našla dvanáctiletá dívka! A trápení Margity se Zagarovou Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
52 fotografií