Psalo se 8. září loňského roku, když si Miloslav od kamaráda půjčil peníze na litr vodky, kterou skoro celou vypil. Když se vrátila domů jeho přítelkyně Lenka a sdělila mu, že ho opouští kvůli nové známosti, rozzuřilo ho to.

„Ani nevím, jestli jsme tou dobou spolu ještě nějak chodili, nebo už byla s tím Michalem. Říkala, že mě už nemiluje. Pořád jsem si říkal, že nechci zahodit ty všechny roky s ní. Ona mě chvíli ráda měla, pak chvíli zase ne,“ řekl Miloslav u soudu.

Video
Video se připravuje ...

Pobodal partnerku nožem. Karel Janeček

Když Lenka ulehla na gauč, přinesl z kuchyně nůž. „Vevnitř ve mně to tak mluvilo. Pak si jen pamatuji, jak jsem ji bodl třikrát do zad a škrtil s oběma rukama na krku. To bylo strašně rychle,“ přiznal se k útoku.

Hlas z hrudníku

„Ruce mi jen létaly, jako bych je neovládal. Jakoby proti mé vůli. Popsal bych to tak, jako když jedete v autě na zadní sedačce. Ona jen chrčela, kopala a oháněla se rukama,“ sdělil násilník. Když už se mu zdálo, že je Lenka mrtvá, šel si zapálit a zavolal na tísňovou linku.

„Jen tam tak nehybně ležela. Nechtěl jsem ji zabít. Byl to nějaký zkrat, zatmění a vyčerpání. Ten hlas, co mě nabádal, byl mužský a šel mi odněkud tady z hrudi,“ dodal.

„Přítelkyni bodl do zad třikrát nožem. Jen shodou šťastných okolností a díky sebeobraně poškozené nedošlo ke zranění, neslučitelných se životem,“ uvedl žalobce Vít Legerský. Za léčbu by měl Miloslav zaplatit 286 tisíc, Lenka chce bolestné 330 tisíc. Soud nadále pokračuje.