Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Test tělových peelingů: Který připraví vaše tělo na léto?

21. května 2020 | 06:00

Tělové peelingy nepatří zrovna k součástem každé dámské kosmetické výbavy. Přitom je to obrovská škoda! Peeling je totiž skvělým pomocníkem při čištění a celkové péči o pokožku, a proto byste na něj rozhodně neměla zapomínat. Který bude pro vás ten pravý? Zkuste nějaký z našeho výběru!

Peeling je doslova slast pro vaši pokožku. Směs krystalků soli, cukru a rostlinných olejů vás zbaví odumřelých kožních buněk, pokožku pořádně prokrví a připraví na další péči. Vaše kůže bude po peelingu navíc krásně vláčná, jemná a hebká. 

Každý peeling dokonale připraví vaši pokožku na opalování, a to právě díky tomu, že vás zbaví suché kůže, a vy se tak opálíte rychleji a na delší dobu. Stejně tak to platí u samoopalovacích produktů. Pokud byste před jejich nanášením peeling vynechala, mohlo by dojít k nerovnoměrnému opálení nebo skvrnám.

Otestovaly jsme pro vás několik produktů různých značek. Které od nás získaly jedničku?

Tělový peeling Saloos, 116 Kč (140 ml)

Tělový peeling Saloos, 116 Kč (140 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.saloos.cz

Myslím, že tělový i obličejový peeling je velmi podceňovanou péčí, ačkoliv tvoří důležitou kosmetickou součást stejně jako pravidelné čištění pleti. Oblíbila jsem si tělový peeling Mojito od bio kosmetiky Saloos. Směs esenciálních přírodních olejů v kombinaci s mátou a citrusovou vůní mě vždy povzbudí a osvěží po náročném pracovním dni. Peeling není tolik hrubý, takže ho snesu i já s citlivou kůží, avšak efektivně obrousí odumřelé buňky. Má pokožka je po něm velmi hebká na dotek a vzhledem k vyživujícím olejům i zvláčněná. Ačkoliv je určen na tělo, někdy ho použiji i na pleť a poté ihned aplikuji tělový a pleťový olej, protože pokožka je připravená více vstřebávat další potřebné důležité vitaminy a minerály z přírodních produktů.

Známka jako ve škole: 1

Olejový peeling na tělo Gdan Skin, Ziaja, 150 Kč (300 ml)

Olejový peeling na tělo Gdan Skin, Ziaja, 150 Kč (300 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách Ziaja nebo na www.ziajaprotebe.cz

Nebudu přehánět, když prohlásím, že lepší peeling jsem nikdy neměla. Ziaja umí vždy mile překvapit, ale v tomhle případě strčila do kapsy konkurenční dražší značky. Peeling Gdan Skin voní jako bílá čokoláda a je dokonalý svou texturou. Není totiž ani příliš olejový, ani hrubý. Krásně se tak na pokožce roztírá a zanechává ji hebkou. I vůni cítím ještě několik hodin po umytí. Za mě opravdu top produkt!

Známka jako ve škole: 1*

Černý cukrový peeling Jeju Young Skin, Ziaja, 159 Kč (200 ml)

Černý cukrový peeling Jeju Young Skin, Ziaja, 159 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách Ziaja nebo na www.ziajaprotebe.cz

Jedná se o cukrový peeling s příjemnou vůní manga, kokosu a papáji. Po otevření mě hodně zarazila černá barva peelingu. Ta je ale způsobena binchotanem, což je vlastně přírodní dřevěné uhlí. A právě tato složka je ideální k ošetření mladé aknózní pleti. Po použití peelingu Jeju Young Skin je pokožka zbavena nečistot a je hladká.

Známka jako ve škole: 1

Peelingový sprchový gel Jeanne en Provence, 180 Kč (200 ml)

Peelingový sprchový gel, Jeanne en Provence, 180 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.fragonito.cz

Peeling Jeanne en Provence obsahuje pětadevadesát procent přírodních ingrediencí a jednou z nich je olivový olej, díky kterému je pokožka vyživena. Drobné částečky v peelingu mají příjemnou velikost, při masáži peeling nepění, jen částečkami masírujete pokožku a cítíte při tom velmi jemnou příjemnou vůni. Po opláchnutí je kůže jemná a vláčná. Peeling je v tubě, takže se musí vymačkávat.

Známka jako ve škole: 1

Pečující tělový peeling Dove, 188 Kč (225 ml)

Pečující tělový peeling, Dove, 188 Kč (225 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Peeling Dove je v kelímku s víčkem, osobně mám raději toto balení, protože celý obsah můžete zpracovat beze zbytku. Peeling je růžový a vypadá našlehaně a krémovitě. V kombinaci se sladkou vůní granátového jablka máte pocit, že na sebe natíráte dezert. Krémový peeling tvoří při masáži jemnou pěnu. Produkt obsahuje bambucké máslo a hydratační krém, takže kůže je po použití jako znovuzrozená.

Známka jako ve škole: 1

Tělový peeling Rose Gold Shimmer Scrub, Frankbody, 220 Kč (100 g)

Tělový peeling Rose Gold Shimmer Scrub, MARKBODY, 220 Kč (100 g)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

Hned na první pohled mě zaujal roztomilý holčičí obal. Tělový peeling, který se lehce leskne? To chce snad každá z nás! Vyhovovalo mi, že peeling není příliš drsný, dobře se s ním pracovalo. Ocenila jsem také jeho růžovou barvu, která ve vaně neudělala moc velký nepořádek. Pokožka po něm byl krásně prokrvená a hydratovaná a ještě dlouho po aplikaci krásně jemná. 

Známka jako ve škole: 1

Peeling na obličej a tělo Cannor, 265 Kč (

100 g)

Peeling na obličej a tělo, Cannor, 265 Kč (100 g)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.cannor.cz

Dlouho jsem hledala peeling, který mi sedne. To si troufám tvrdit, že se povedlo právě u Cannoru. Peeling můžete použít jak na obličej, tak také na tělo. Jeho struktura se podobá spíše krystalům a aplikuje se na vyčištěnou a navlhčenou pleť. Tu díky obsaženému konopnému oleji krásně vyživí a zvláční. Po aplikaci bude vaše pleť vyhlazená a bude rozzářená. Přestože může na první pohled působit peeling hrubě, hodí se i pro citlivou pokožku, kterou nedráždí. Rozhodně doporučuji.

Známka jako ve škole: 1

Tělový peeling s gardenií Nobilis Tilia, 424 Kč (100 ml)

Tělový peeling s gardénií, Nobilis Tilia, 424 Kč (100 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.eshop.nobilis.cz

Českou přírodní značku Nobilis Tilia jsem si moc oblíbila a tělový peeling pro mě rozhodně nebyl zklamáním. Pokožku zanechává krásně jemnou, voňavou a hebkou na dotek. Oceňuji, že je výrobek přírodní.

Známka jako ve škole: 1

Levandulový tělový peeling Renovality, 499 Kč (100 g)

Levandulový tělový peeling, Renovality, 499 Kč (100 g)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.jannami.cz

Konzistence peelingu Renovality mě na první pohled a pohmat trochu překvapila. Přišel mi hutný a drsný, a tak jsem byla při aplikaci ze začátku opatrná. Ale roztírání po těle bylo nakonec příjemné. Jen vůně nebyla zas tak úplně čistě levandulová, jak bych čekala a jak ji mám ráda. Překvapilo mě ale, jak je po smytí peelingu pokožka krásně vláčná, vyživená a hlavně promaštěná. Takže není potřeba se poté mazat. Malé podráždění a zčervenání na dekoltu brzy zmizelo. Takže nakonec jsem byla spokojená a ráda se brzy k peelingu vrátím.

Známka jako ve škole: 1-

Aromatický tělový peeling -417, 629 Kč (450 g)

Aromatický tělový peeling, 417, 629 Kč (450 g)
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích FAnn.

Tímto aromatickým peelingem můžete ošetřit jak celé tělo, tak i obličej. Krystalky soli z Mrtvého moře skvěle odstraní nečistoty a odumřelé buňky. Vyhovuje mi "jemná hrubost" produktu. Peeling zanechává pokožku hebkou, hydratovanou a voňavou. Jsem z tohoto výrobku opravdu nadšená, jen cena je trochu vyšší.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...