Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Proč se barvíte? Vy šedivíte?“ Premiérku dotěrné dotazy nerozhodily, moderátora „odpálkovala“

Autor: dst - 
20. května 2020
22:10

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová musela čelit velmi trapné situaci. Došlo k ní, když se objevila v ranní show Ryana Bridge, který jí položil nevhodnou otázku. Zeptal se, zda si barví vlasy kvůli šedinám. Premiérka ho odpálkovala s tím, že by se nikdy nikoho neměl na takové otázky ptát, píše server Dailymail.

Novozélandské premiérce Jacindě Ardernové přistála v televizi nevhodná otázka na její vlasy. Moderátor Ryan Bridge se jí ve své ranní show zeptal, jestli si je barví kvůli tomu, aby zakryla šediny. Premiérka odpověděla velmi jednoduše a elegantně. „Nejsem sama, kdo se na Novém Zélandě barví, takže si myslím, že jsem v dobré společnosti.“

Jacinda Ardernová Jacinda Ardernová | instagram.com

„Proč se vlastně barvíte? Vy snad šedivíte?“ zeptal se moderátor. Jacinda Ardernová se nervózně zasmála předtím, než pokárala moderátora za zasahování do jejího osobního života. 

„Nikdy...nikdy...nikdy...toto není vhodná otázka, chtěla jsem říct na ženu, ale ve skutečnosti na nikoho,“ řekla. Později potvrdila, že se jedná o jemné vylepšení vlasů.

Moderátor se pokusil situaci zachránit. Svou otázku odůvodnil tím, že její práce musí způsobovat spoustu stresu. „Za svou kariéru jsem se setkal s velkou spoustou premiérů, ale žádný nebyl tak mladý, chytrý a přitažlivý,“ řekl moderátor ve snaze dostat premiérku na svou stranu.

Rozhovor rozdělil veřejnost. Jedni považují otázky za nevhodné, jiní moderátora chápali. „Naprosto strašné a odporné výslechy,“ napsal jeden z diváků. Pro další byla otázka přijatelná, osobní, ale akceptovatelná vzhledem k tomu, že premiérčin partner sdílí spoustu osobních záležitostí na sociálních sítích.

Tara-Tara ( 21. května 2020 03:26 )

novinari jsou asi debilni vsude, ne jen tady

Zobrazit celou diskusi