Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hvězdná desítka SuperStar: Kdo je váš favorit a koho byste poslali domů?

20. května 2020 | 06:00

V neděli proběhl poslední Super Výběr soutěže SuperStar, kdy o osudu soutěžících naposledy rozhodla pětičlenná porota. Z posledních osmnácti účastníků vybrala deset nejlepších, kteří se během dvou finálových kol poperou o titul československé SuperStar 2020! Souhlasíte s výběrem poroty?

Letošní ročník československé SuperStar několikrát překonal rekordy sledovanosti. Není se čemu divit. Nabídl hned několik zajímavých soutěžících s velkým talentem. Jestliže ještě před několika měsíci o těchto nadějných zpěvácích a zpěvačkách nikdo nevěděl, dnes je na instagramových účtech sledují tisíce lidí, a během krátké chvilky si tak vybudovali slušnou základnu fanoušků. Do finálové desítky se probojovalo šest dívek a čtyři chlapci. Pojďme si je představit trochu blíže. Je mezi nimi i váš favorit?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Naše TOP10🔥🤩 #superstarcs #nedele #finale

Příspěvek sdílený SuperStar (@superstarcs),

TOP 10 

Jako první postoupil mezi TOP 10 sympatický muzikálový zpěvák Martin Schreiner. Po svém výkonu, kdy zazpíval oblíbenou písničku obou porotkyň Moniky Bagárové a Patricie Pagáčové Labirinth – Jealous, byl bez delšího rozmýšlení poslán rovnou do finále. Martin zabodoval u poroty již při castingových kolech s písní Say Something. 

Velkým překvapením byla Esther Lubadika, která hitem I Wanna Dance With Somebody od legendární Whitney Houston porotu roztančila. Všichni se shodli na tom, že se během jednotlivých kol výrazně zlepšovala, a dali jí tak šanci, aby se ukázala také ve finále. Tato exotická kráska pochází z Angoly, ale v České republice žije od svých tří let.

Dalším postupujícím je Slovák Timotej Májsky, který svým originálním hlasem patří rozhodně mezi nejzajímavější tváře letošního ročníku. Při prvním castingu porotu doslova dostal s písní Say Something, a stal se tak žhavým favoritem soutěže. Během dalších kol se však začaly objevovat jisté konflikty mezi ním a další soutěžící Hankou a porota začala pochybovat o jeho charakteru a přístupu k lidem, který je pro budoucí SuperStar stejně tak důležitý jako zpěv. Přestože lze z poroty cítit jistou nevraživost a pochybnosti, dala Timotejovi šanci a do finále postoupil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

What a wicked game you played, To make me feel this way. ✨ #mugshot #wickedgame #scoutme #smile

Příspěvek sdílený Timotej Májsky (@timulko),

Obrovským překvapením nejen pro porotu, ale také pro diváky je rozhodně sympatická Barbora Piešová, kterou si můžete z prvních castingů pamatovat jako šedou myšku, která dorazila v džínách a obyčejné mikině. Jakmile zazpívala první tóny, dech vyrazila i nekompromisnímu Paľovi Haberovi. V semifinálovém kole si ji do parády vzali stylisté, kteří ji proměnili v nespoutanou divu. O jejím talentu není pochyb. Jakmile se ale objevila v blyštivých šatech, vysokých podpatcích a make-upu, jako by se v ní probudila nová Barbora, o které ještě nejspíš hodně uslyšíme!

Další velkou favoritkou soutěže je teprve patnáctiletá Diana Kovaľová, která pochází ze Slovenska, ale žije ve Španělsku. Už na prvním castingu si porotu podmanila svým krásným hlasem, nezklamala ani v jednom kole a podle fanoušků je horkou kandidátkou na vítězku letošního ročníku. 

V semifinálovém kole zazářila také mladičká studentka konzervatoře Lucie Bikárová. Drobná dívka, která oplývá neuvěřitelnou energií a patří rozhodně mezi největší živly soutěže, podává vždy perfektní výkon – přestože na jedno ucho téměř neslyší!

Další tváří TOP 10 se stala osmnáctiletá Júlia Kramárová, která se narodila na Slovensku, ale žije ve Vídni. V semifinálovém kole s písní od Christiny Aguilery nepředvedla zrovna nejlepší výkon, svým hlasem však podle poroty do finále rozhodně patří.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Viem, že sa mi toto vystúpenie nepodarilo ale aj napriek tomu Vám ďakujem za vaše správy 🤍STE SUPER!

Příspěvek sdílený J Ú L I A K R A M Á R O V Á🤍 (@julia.kramarova),

Jedním z deseti postupujících je i Michal Šafrata, který si pro semifinálové kolo vybral píseň Dana Bárty z filmu Snowboarďáci On My Head. Ta mu zajistila finálová kola. Do TOP 10 se probojovala také Dominika Lukešová, kterou porota často nazývá éterickou vílou. Dominika má sice tenký a jemný hlas, dokáže s ním však skvěle pracovat a podle poroty má obrovský potenciál.

Posledním chlapcem, kterého v neděli porota přivítala v TOP 10, se stal Giovanni Ricci. Jako jediný měl z postupu nevelkou radost, protože do finále se neprobojovala jeho přítelkyně Martinka, se kterou se do soutěže přihlásil. Společně porotu dojali svými zamilovanými duety. Jejich cesta se však v neděli rozdělila a porota vkládá do Giovanniho, jehož maminka je Italka a jehož otec pochází z Jižní Koreje, velké naděje.

Jak budou vypadat finálová kola?

Poprvé v historii SuperStar budou finálová kola vypadat jinak, než jsme zvyklí. Kvůli koronavirové pandemii budou letos podmínky totiž trochu jiné. Ještě v březnu jsme si mysleli, že se finálová kola odloží na neurčito, nyní však víme podrobnosti, jak to celé vlastně bude vypadat. 

"SuperStar bude mít tento ročník dvě finálová kola, která budou vysílána živě a během nichž budou o finalistech rozhodovat už diváci prostřednictvím SMS hlasování,“ oznámila TV Markíza. Finálová kola budou probíhat v pražském studiu Jinonice a finalisté budou bydlet v hotelu s příšně střeženým režimem, aby se tak jejich kontakt s veřejností zúžil na minimum.

Štáb bude s finalisty natáčet vždy v rouškách, během finálových kol je však soutěžící mít nemusí. Stejně tak je nebude mít ani pětičlenná porota skládající se z Moniky Bagárové, Patricie Pagáčové, Leoše Mareše, Mariána Čekovského – v čele s Paľem Haberou. Finalisté budou zpívat s živou kapelou, která bude také bez roušek.

Letošní ročník se bude muset obejít bez diváků, a soutěžící tak bohužel přijdou o zážitek, kdy jim po výkonu zatleská celé hlediště. "Důležité v této chvíli pro diváky je, že děláme vše pro to, aby byl vítěz probíhajícího ročníku SuperStar známý v plánovaném čase, tedy před létem," dodala TV Markíza.

 

Autor: Aneta Valešová