Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ve vyškovském babyboxu našli malého Vláďu: Novorozenec ležel nahý jen v dečce

Do babyboxu ve Vyškově někdo v pondělí odložil novorozeného chlapce. (Ilustrační foto)
Do babyboxu ve Vyškově někdo v pondělí odložil novorozeného chlapce. (Ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: chal - 
19. května 2020
07:02

Novorozeného chlapečka s neošetřeným pupečníkem našli v pondělí večer ve vyškovském babyboxu. Hošík byl nahý, čerstvě po porodu a zabalený jen v dece. Od zakladatele sítě babyboxů Ludvíka Hesse dostal jméno Vláďa.

Do schránky na nechtěné děti ve vyškovské nemocnici někdo v pondělí pět minut po jedenácté večer odložil čerstvě narozeného chlapečka. O nálezu informoval zakladatel českých babyboxů Ludvík Hess.

„Na cestu dostal jenom deku, jinak byl nahý, pupečník neošetřený, váží 2380 gramů a už se ohřívá!“ popsal Hess, který dal chlapci jméno Vláďa.

Ludvík Hess také informoval, že se letos na podzim otevře nový babybox ve Žďáru nad Sázavou na Vysočině. Na rozdíl od většiny ostatních schránka nebude umístěna v nemocnici nebo sídle záchranné služby, ale na budově výrobní haly společnosti Tokoz. Ke slavnostnímu otevření by mělo dojít 6. listopadu ve 12 hodin.

Vláďa je už 207. miminkem, které někdo tímto způsobem odložil. Pro vyškovský babybox jde o prvního nalezence od loňského ledna, kdy v něm personál nemocnice našel chlapečka Martínka.

 

Zobrazit celou diskusi