Kompulzivní obměna šatstva je něco zcela běžného. Móda se každou chvíli mění a nikdo by nerad vypadal jako „vytržený z doby“. Dá se ovšem za módní trend označit bydliště, přátelé, ba dokonce vlastní rodina? Zeptejte se Meghan Markleové, která každé dva roky potřebuje nahradit staré za nové. Poprvé to je náhoda, podruhé shoda okolností. Potřetí je to vzorec toxického chování.

Vztahy

Než vévodkyně ze Sussexu poznala svého prince (35), byla už jednou vdaná. Za svého prvního manžela producenta Trevora Engelsona se provdala v roce 2011. O dva roky později se zdánlivě šťastný páreček rozvedl. Poté se zapletla s hollywoodským šéfkuchařem Corym Vitiellem. Bylo to léto 2014, kdy se poprvé políbili, a květen 2016, kdy si řekli poslední sbohem.

Harryho poznala krátce nato, po téměř dvou letech se sezdali. Letos to jsou dva roky od jejich svatby. Harryho přizpůsobivost naznačuje, že s ním Meghan ještě neskončila, a stal se jednou z nejdelších konstant jejího života. Zatím.

Šperky

Je samozřejmostí, že v roce 2020 nebudete nosit babiččinu bižuterii z 18. století. U šperků se móda mění pomalejším tempem než u oblečení, ale stále. Co však nevychází z módy, jsou snubní prsteny. Když vám princ Harry navrhne a věnuje prsten s diamanty z Botswany společně s diamanty patřícími jeho zesnulé matce, necháte se s ním pohřbít. Už v roce 2019, tedy dva roky po zasnoubení, se Meghan ukazovala s upravenou verzí původního prstenu – diamant ztratil na velikosti a kroužek zjemněl a změnil barvu.

Královské povinnosti

Oficiální členkou královské rodiny se stala krátce po zásnubách v roce 2017. Šokující rozhodnutí opustit řady mocných monarchů a stát se opět herečkou a „obyčejnou“ ženou vévodové ohlásili v lednu 2020, tedy o dva roky a dva měsíce později. Život pod těžkou bichlí zbytečných protokolů by jistě přestal bavit každého, pro možnost stát se drahou polovičkou krále Anglie by to ale většina vydržela. I když asi ne tak dlouho jako princ Charles (71).

Charity

Pozdvižení kolem společné charitativní organizace čtveřice vévodů opadlo stejně rychle jako podzimní listí. V únoru 2018 se Sussexové stali patrony, o rok později závazky s Kate (38) a Williamem (37) rozvázali a založili si vlastní organizaci. Nutno říct, že obrovský podíl na rozvrácení měla Meghan a její neposedné pozadí.

Pracovní a přátelské vztahy

S filmovou agentkou Ginou Nelthorpe-Cowneovou začala Meghan spolupracovat v roce 2015. O dva roky později se s ní rozloučila. Tady je potřeba dodat, že ji svázal královský protokol – Meghan se po zásnubách s Harrym musela vzdát života hollywoodské hvězdy. Ale stejně to budeme počítat.

Zrzavý princ zjevně rozvrátil víc než jeden její vztah. Meghan po seznámení s Harrym přestala kontaktovat spoustu svých přátel, ať už jde o kamarádku Millie McIntoshovou, s níž se znala, a teď pozor, dva roky, nebo televizní osobnost Lizzie Cundyovou, jejichž přátelské pouto zrezivělo po dvou letech a pár měsících.

Domovy

V únoru 2017, nedlouho před noblesní královskou svatbou, se pár nastěhoval do Nottingham Cottage v Kensingtonském paláci. Ale protože se (Meghan) rozhádali s vévody z Cambridge a houstnoucí atmosféru nedokázali překonat, přestěhovali se o dva roky později do sídla Frogmore. A tam, jak všichni víme, bydleli do ledna 2020, načež trvalou adresu změnili nejdřív na kanadský Vancouver a poté na kalifornské Los Angeles, kde žijí dodnes. V domovech vévodové setrvají poměrně kratší dobu a u posledního to není jinak; pronajatou vilu v prominentní čtvrti Beverly Hills brzy vymění za pompézní milionářské sídlo v ještě luxusnější čtvrti.

Fotogalerie
117 fotografií