Může se to zdát až trochu nefér, vzhledem k tomu, že mnoho žen je zvyklých přemísťovat se autem na sedadle řidiče naprosto samozřejmě. Pro ženu, která je v očekávání, ale může být řízení auta poměrně velkým rizikem. Zvlášť pokud má do porodu jen pár týdnů jako Monika Bagárová. Jak se za zvuků kapely Earth Wind and Fire prohání autem ulicemi Prahy a rozpustile si u toho prozpěvuje, se zpěvačka pochlubila v několika krátkých videích ve svých instastories. Porotkyně pěvecké soutěže SuperStar by ale přece jen měla zvážit, zda by nebylo lepší nechat se v posledních týdnech těhotenství spíš vozit na sedadle spolujezdce.

Jedním z jevů provázejících těhotenství je totiž celkem výrazný pokles tlaku, na což tělo reaguje po svém. „Krev ženy se zmnožuje a dochází k úbytku červených krvinek. Těhotné ženy mívají problémy s rovnováhou, dochází k pádům a závratím, mění se statika těla. Mění se i schopnost rychlých reakcí, je proto lepší nechat se autem vozit, než ho řídit,“ vysvětluje pro web AutemBezpečně.cz gynekolog Jiří Kepák z Úrazové nemocnice v Brně, co se v těle těhotné ženy odehrává a proč by měla každá nastávající maminka volant raději přenechat někomu jinému. Monika ale řídí a na videích je k vidění s mladší sestrou Natálií Bagárovou (18), která videa ze společné cesty autem pořídila.

Jestli Moniččina sestra Natálie disponuje řidičským oprávněním, se ani jedna z dam nesvěřila. Pokud ano a starší Monika se bojí přenechat volant mladší Natálii, partner nastávající maminky Makhmud Muradov (30) úlohu řidiče jistě zvládne zastat. „Ženy jsou stále emancipovanější, přibývá razantních žen, které řídí auto, podnikají. To je na jednu stranu dobře, na druhou stranu mohou mít problém uvědomit si, že existují nějaké hranice, po jejichž překročení už by neměly riskovat,“ myslí si gynekolog, který ale samozřejmě žádné ženě řízení nezakazuje. „To si musí každá zvážit sama. Očekává přece chtěné dítě, a musí proto myslet i na něj a jeho bezpečnost,“ připomněl nejlepší zájem matky i dítě i gynekolog Jiří Kepák.  

VIDEO: Těhotná Bagárová: Tchyni ještě nezná, ukáže se jí až s miminem!

Video
Video se připravuje ...

Těhotná Bagárová: Tchyni ještě nezná, ukáže se jí až s miminem! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
53 fotografií