Už to vypadalo, že oblíbený Dyzajn market se letos vůbec konat nebude. Naštěstí se uvolnila vládní opatření přijatá kvůli koronaviru a z tradiční Piazzety u Národního divadla se designeři přesunuli se svými stánky na Výstaviště Holešovice. Lidé si tak mohli prohlédnout a nakoupit designové produkty tuzemských výrobců, k dostání jsou kupříkladu originální šperky, pohodlná i elegantní móda, papírenské zboží, hračky, knížky, doplňky, přírodní kosmetika, tašky a batohy. Podpořit domácí výrobce přišly jen za sobotu stovky lidí.

S plným Výstavištěm byla spokojená i zakladatelka akce Terezie Tunková: „Je to fajn, že lidé přišli podpořit české designery,“ řekla pro Blesk.cz a dodala, že se stánkaři, organizátoři i návštěvníci snaží dodržovat všechna vládní opatření. Lidé mají roušky, prodejci nasazené rukavice, v areálu je volně dostupná desinfekce, mezi stánky jsou dvoumetrové rozestupy a stejné rozestupy by měli dodržovat i návštěvníci. Jen oblečení si nevyzkouší.

Nákup bez zkoušky

Designery mrzí, že si lidé nemohou zkoušet jejich oblečení. Psali jsme i na ministerstvo zdravotnictví a nikdo nám neodepsal. Bereme, že to nesmíme, i když v obchodních centrech je to povolené. Byli bychom schopní to dodržet stejně, ale bohužel,“ prozradila Tunková. V areálu je také možné zakoupit si jídlo a pití, u provozen se ale kvůli vládním nařízením nenachází otevřené zahrádky.

Fotogalerie
14 fotografií