Talentu má na rozdávání, chuť stát každý večer na jevišti a bavit diváky ale skoro žádnou. „Nárok na důchod budu mít až za pár měsíců, ale nejradši už bych nedělal skoro nic. Jen pil kafe, kouřil, čuměl na přírodu a na nebe...“ prohlašuje legendární parťák Jiřího Lábuse (70). „Nejlepší divadlo je bez lidí. Pak už následuje monotónní facha,“ vysvětluje umělec, který dlouho bojoval se svou závislostí na alkoholu a byl několikrát na léčení. A nijak zvlášť se tím netají.

Blázince mu nevadí

„V blázincích se mi líbí, protože tam jsme všichni na stejný lodi. Děláš si tam, co chceš, a ačkoli zavřenej, vlastně jsi dost svobodnej,“ svěřil se Kaiser v časopise Reportér. Oslavu narozenin nijak nekomentoval, ale evidentně není v nejlepším rozpoložení. „Člověk občas dostane chuť prdnout do sebe nějaký prášky a spát navěky, ale pak si uvědomí, že ještě nemůže, protože má povinnosti vůči druhým, těm blízkým, a zachoval by se jak sobec: Jediná možnost je otrávit nejdřív je, a až pak sebe,“ šokuje.

Neřízená střela

A zatímco jeho kolegové byli z omezení hraní v současné době nešťastní, Kaiser byl v karanténě evidentně spokojený. „Když nemám náladu nebo když to nejde, tak se nezblázním. Když jsem nachlazenej, proč bych to roznášel? Dvě stě padesát lidí zatleská, večer je pryč, sláva trvá dvě minuty – a někdo ode mě chytí chřipku?!“ hlásá.

VIDEO: Bouřlivák Olda Kaiser: Kdy jsem naposledy dělal klíště? 

Video
Video se připravuje ...

Bouřlivák Olda Kaiser: Kdy jsem naposledy dělal klíště? Markéta Reinischová, Aleš brunclík

 

Jak vysokou penzi budete brát a kdy dosáhnete důchodového věku? Napoví Vám naše důchodová kalkulačka pro rok 2020>>>
Fotogalerie
38 fotografií