K nehodě došlo v Bešťákově ulici na křížení s Ďáblickou. Podle očitého svědectví, které má Blesk.cz k dispozici, řidič vozidla s označením Geronto Centra Prahy 8, což je příspěvková organizace zřizovaná městskou částí Praha 8, během jízdy prudce zabočil do protisměru a narazil v rychlosti do domu. Podle svědka bylo štěstí, že nesrazil nikoho z chodců.

„V současné chvíli probíhá šetření havárie. Řidič při kontrole nadýchal přes dvě promile alkoholu,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. „Na místo vyjeli hasiči z Holešovic a Letňan. Osoba byla venku z vozu před naším příjezdem,“ doplnila za hasiče mluvčí Kateřina Suchánská.

»Neomluvitelné!«

Jde skutečně o zaměstnance Gerontologické centra Prahy 8, které zřizuje naše městská část,” uvedl pro Blesk.cz mluvčí Prahy 8 Martin Šalek. „Řidič v době havárie plnil pracovní povinnosti, které spočívají v rozvážení obědů klientům, tedy obyvatelům v seniorském věku. Z tohoto pohledu je jeho selhání neomluvitelné.”

Praha 8 z počínání řidiče vyvodí důrazné důsledky. „Následkem bude okamžitá výpověď a náhrada vzniklé vyčíslené škody,” uvedl Šalek. „Považujeme to za nešťastnou událost, při které bylo porušeno vše, co se porušit dá. Přítomnost alkoholu při plněních pracovních povinností, ještě za volantem, na to není omluva. Gerontologické centrum se určitě přidá k trestnímu řízení vůči řidiči z důvodu ohrožení pod vlivem návykové látky a také pro náhradu škody. Jiné řešení nepřichází v úvahu.”

Fotogalerie
15 fotografií