Propad se nachází na ploše zhruba čtyři krát dva metry naproti stadionu Sparty. Informace o události dostala policie ve středu kolem 13:45. Odpoledne magistrát zprávu předal dispečinku tunelového komplexu Blanka, dispečinku Technické správy komunikací (TSK) a firmě Satra, která se o komplex Blanka stará. Pod Letenskou plání jsou vedle Bubenečského tunelu také podzemní garáže.

Na Blance se díra nepodepsala

„V jímce se nachází nesourodý materiál, ve kterém se zadržovala voda, což pravděpodobně způsobilo jeho pokles. Vzhledem k tomu, že se jedná o bývalé zařízení staveniště, budeme věc řešit se společností Metrostav,” uvedl ve čtvrtek mluvčí magistrátu Vít Hofman. Dodal, že nyní bude nutné odkrýt celý půdorys jímky, aby bylo možné ji zajistit proti dalším propadům.

I když příčinu již magistrát pravděpodobně odhalil, nechal udělat průzkum georadarem. „Výsledky průzkumu očekáváme do konce příštího týdne. Místo budeme i nadále preventivně monitorovat,” řekl Hofman. Zopakoval, že místo je ohraničené stavebním plotem a nehoda nijak nenarušila povrchovou ani podpovrchovou dopravu.
Fotogalerie
8 fotografií