Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muži s rakovinou odložili operaci kvůli koronaviru: Nedlouho poté zemřel

Autor: ran - 
15. května 2020
16:38

Petu Sharpovi (†60) byla v lednu objevena rakovina plic v terminální fázi. Lékaři stanovili termín operace, ale nakonec ji pro nedostatek lůžek na JIP odložili na později. Pete, otec čtyř dětí, zemřel na rakovinu 27. dubna. Podle serveru Sky v Británii hrozí, že se v následujících měsících země zřejmě dočká zvýšeného výskytu vážných chorob kvůli zanedbání prevence i léčby.      

Tayler Sharpová (23), nejmladší dcera Pete Sharpa, mluví o svém otci s láskou jako o „muži mnoha řemesel“. Pracoval jako pokrývač, ale hlavně to byl člověk s velkým srdcem, slovy jeho dcery „charakter“. Byl vždy ochotný pomoci a vždy udělat cokoli pro svoji rodinu, své tři dcery a syna.

Těšil se na to, že čas, který mu po vážné diagnóze ještě zbýval, věnuje právě své rodině. Bohužel mu již nebyl dopřán, napsal Daily Mail. Peteho nemoc byla ve čtvrtém, tedy posledním stadiu, metastáze se ukázaly i v lymfatických uzlinách. Týden před naplánovanou operací mu bylo řečeno, že se operace musí odložit. 

Od té doby, co mu sdělili diagnózu, to s ním šlo z kopce. Cítil se prý jako pingpongový míček, posílali si ho z jednoho vyšetření na druhé. Nikdy ale před námi neukázal, že by měl strach,“ popsala Tayler. „Ale zlomilo ho až to, že neměl dostat víc času na rodinu, jak to původně bylo naplánováno, protože tu s námi na světě býval mohl zůstat déle, kdyby nedošlo k odložení zákroku,“ uvedla.

Přitom pravděpodobnost, že Pete operaci přežije, byla vysoká, dosahovala 98 procent. „Ale můžeme se na to podívat i jinak. Víme, že nechtěl, aby trpěl, a protahovala se mu choroba. Zároveň s námi chtěl co nejdéle pobýt, bilo se to v něm. Můžeme tedy alespoň být vděční osudu, že mu zkrátil zbytečné utrpení. Je těžké o tom mluvit,“ doplnila zarmoucená dcera. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi