1. Pohodový základ

CMI gril na dřevěné uhlí se hodí jak pro přímé grilování, tak díky poklopu také pro nepřímé grilování. Má chromovaný grilovací rošt s plochou 71 x 35,5 cm. V poklopu je integrovaný regulátor větrání, díky kterému si pohlídáte správnou teplotou. Pomocí víka udržíte správnou teplotu a jídlo obohatíte o lahodné kouřové aroma. Takže kdykoliv budete chtít, můžete udělat šťavnatou pečeni nebo žebra.

CMI gril na dřevěné uhlí
Autor: OBI

V čem se liší přímé a nepřímé grilování?

Přímé grilování

Grilovaná potravina se umístí přímo nad žár ohně. Metoda je vhodná např. pro steaky, hamburgery, špízy a rybí filety. Rychle grilované jídlo musí být tenké: to aby mu nevadila vysoká teplota.

Nepřímé grilování

Celé kuře u přímého grilování nepřipravíte: spálíte ho. Větší potraviny se tedy připravují nepřímou metodou, kdy jídlo není přímo nad žárem ohně. Takovéto grily musí mít víka a příprava tak připomíná horkovzdušnou troubu. V tomto článku najdete grily, které zvládnou oba typy grilování.

2. Gril na dřevěné uhlí s modulárním systémem

Grilování je poctivé. Grilování je originální. Při grilování nejde jen o velkou show, ale také o příjemně strávený čas. Vše, co na něj potřebujete, jsou dobří přátelé, rodina, dobré přísady – a dobrý gril. Proto je tu Jamestown Jaxon: značka grilů pro znalce a požitkáře.

Gril Jaxon na dřevěné uhlí
Autor: OBI

Oheň, žhavé uhlíky a vůně kouře: díky grilu Jaxon na dřevěné uhlí si vychutnáte čerstvě připravené steaky, hamburgery, ryby nebo zeleninu, šťavnatou pečeni nebo žebra. To vše s nezaměnitelnou chutí, kterou jídlo získá díky grilování na dřevěném uhlí. Gril s litinovým roštem (58 x 42,5 cm) lze rozšířit o modulární vložky, jeden jedna z nich vám např. umožní upéct pizzu. Gril má vedle dostatečného odkládacího prostoru i dvě kolečka pro jeho snadnou přepravu. Tento gril na dřevěné uhlí Vám nabídne skutečnou kvalitu.

3. Kulový gril s modulárním systémem

Nenechte se zmást velikostí, kulový gril Dexter o průměru 45 cm zaručuje maximální požitek z grilování. Díky svému speciálnímu tvaru umožňuje nejen přímé, ale i nepřímé grilování. Navíc se svým odolným porcelánovým smaltovaným kotlíkem s poklopem a stabilním stojanem nabízí ideální předpoklady pro úspěšné grilování.

Vychutnejte si klasické kouřové aroma a vůni opékání při grilování na dřevěném uhlí, které se mohou optimálně rozvinout především při nepřímém grilování se zavřeným víkem. Poklop je pro tyto účely vybaven tepelnou ochranou, aby se rukojeť ani během grilování nezahřívala. Pomocí větracího šoupátka zapuštěného v poklopu můžete přesně určovat teplotu uvnitř grilu. I zde je modulární grilovací systém pro nejrůznější způsoby přípravy.

Kulový gril Dexter
Autor: OBI

Pokud se chcete vyhnout debatám se sousedy kvůli čmoudícímu dřevěnému uhlí, můžete se poohlédnout třeba po grilech na plyn nebo na elektřinu. Možností je spousta, o tom ale zase příště.

Načerpejte další inspiraci v novém katalogu Užívejte si venku – prohlédněte si ZDE. Anebo přímo navštivte prodejnu OBI, kde vám s výběrem grilu ochotně poradí.