Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nejlepší denní krémy podle redakce: Inspirace už od sta korun!

  • Nejlepší denní krém? Na tyhle nedáme v redakci dopustit
    12. srpna 2021 | 06:00

    V kosmetické výbavě každé ženy by rozhodně neměl chybět kvalitní denní krém. Díky němu pleti dodáváme tolik potřebné živiny a hydrataci a zároveň nás chrání před vnějšími vlivy a UV zářením. Stále jste nenašla svého favorita? Možná vám pomůže náš výběr top produktů, které milujeme natolik, že si je kupujeme stále dokola.

    Po denním krému byste měla sáhnout každé ráno po vyčištění pleti. Ten se totiž postará o výživu a tolik potřebnou hydrataci. Zároveň vaši pleť chrání před UV zářením, které působí předčasné stárnutí pokožky, ale také před vznikem pigmentových skvrn.

    "Působením UV záření dochází k trvalému poškození pleti. Kvůli nadměrnému slunění vám pleť zestárne až o 6,5 roku. Každá minuta, kterou strávíte na denním světle, se počítá jako čas strávený na slunci. Pleť je tedy i na denním světle pod vlivem UV záření. Znečištěné ovzduší je další neviditelná hrozba, jejíž dopady na zdraví pleti jsou velice viditelné. Od ucpávání pórů přes hyperpigmentaci až po zvýšenou citlivost pleti. Ideální denní krém by měl mít SPF 30. Pro maximální ochranu citlivé pleti nebo pro pleť se sklonem k hyperpigmentacím doporučuji denní krém s SPF 50," říká pleťová terapeutka Nela Matoušková.

    Oproti nočním krémům mají ty denní lehčí texturu, snadno se roztírají a rychle vstřebávají, a proto jsou také vhodným podkladem pod make-up. Po použití správného denního krému je pleť nádherně vyživená, zářivá a hebká na dotek. Nezapomínejte ale, že jak denní, tak noční krém se aplikují zásadně na vyčištěnou pleť. Jedině tak bude krém správně fungovat. Pokud navíc používáte pleťová séra, tak i ta nanášejte pod pleťový krém.

    Denní krém by měl být nedílnou součástí vaší kosmetické taštičky. Stále si lámete hlavu, který si vybrat? Možná vám poradí náš výběr produktů, bez kterých už nedáme ani ránu!

  • Denní krém s kozím mlékem, Ziaja, 99 Kč, koupíte na www.ziajaprotebe.cz, v kamenných prodejnách či v síti drogérií

    Tak tenhle krém je moje naprostá sázka na jistotu, už snad nechci jiný, protože za málo peněz hodně muziky! Miluji jeho krémovou konzistenci, která dodá mé pleti okamžitou dávku hydratace. Navíc mám po něm pleť jako dětskou prdelku, tolik jemnou a hlavně vyhlazenou! Používám ho jako denní, noční, ale i podkladový krém. Zkrátka takový můj univerzální produkt, který se mnou i cestuje.

    Známka jako ve škole: 1

    Tip na video: Vyrobte si svůj domácí balzám na rty!

    Video se připravuje ...
    Vyrob si sám: Domácí balzám na rty! Máme jednoduchý recept! • VIDEO: Mall.cz

  • My Age Zpevňující denní krém, Lavera, 519 Kč, koupíte na www.lavera.cz nebo v síti drogérií


    Lavera patří k mým nejoblíbenějším značkám a i tento krém u mě uspěl. Krásně se nanáší i vstřebává, pleť po něm mám krásně vyživenou a díky obsahu přírodních ceramidů i hydratovanou. A navíc úžasně voní. Jediné, co bych mu vytkla, je balení v kelímku, takže si ho nabírám prstem (na používání špachtle nemám disciplínu), což není ideální. Víc mi vyhovují přípravky, které se vymačkávají z tuby.

    Známka jako ve škole: 1

  • Dermacol Collagen SPF 10, denní pleťový omlazující krém, 199 Kč, koupíte na www.dermacol.cz, v síti drogérií nebo v kamenných prodejnách

    Denní krém, který mě velmi mile překvapil. Za necelé dvě stovky získáte vážně kvalitní produkt. Konzistence je sice hutnější, ale překvapivě se velmi dobře roztírá a také vstřebává. Pleť vám nezůstane nijak zbytečně mastná, ale je hezky hydratovaná a hebká. Krém má navíc příjemnou nevtíravou vůni. Po pravidelném a delším používání vám sice zázrakem vrásky nezmizí, ale pokožka bude opravdu o něco hladší a vypnutější. Určitě ještě zkusím i noční variantu. 

    Známka jako ve škole: 1-

  • Něžný krém, 362 Kč, Havlíkova přírodní apotéka, koupíte na www.havlikovaapoteka.cz nebo v kamenných prodejnách


    Má citlivá pleť volala poslední dobou po záchraně, jelikož je dost suchá a mdlá, přestože jsme v plném proudu léta. Krém se dá použít i jako noční, já ho ale používala každé ráno, aby mou pleť hydratoval, vyživil a zároveň aby mi dodal jas. Rakytník, mateří kašička a levandule spolu tvoří krásné a příjemné trio, které nejenže krásně voní, ale zároveň se skvěle doplňuje. Po používání organického krému je vidět, že je pokožka pružnější, jasnější a vyživenější. Navíc struktura krému je krásně roztíratelná a ihned se vstřebávající, takže se nestane, že vám zanechá mastný či jiný film.

    Známka jako ve škole: 1

  • Cannabis face team pleťový krém, 199 Kč, koupíte na www.dermacol.cz, v síti drogérií nebo v kamenných prodejnách

    Jste příznivci kosmetiky, která obsahuje CBD nebo jiné složky konopí? Tak to jste na správné adrese! Dermacol vytvořil přímo celou řadu, která je na konopí vázána, a musím říct, že mě mile překvapila. Denní krém je lehoučký, příjemně voní, nelepí a hodí se skvěle pro letní období. Struktura je naprosto ideální, lehká a krém se do pokožky krásně vstřebá. Při užívání tohoto krému jsem si všimla, že je pleť mladistvější, a to díky podílu kyseliny hyaluronové. Pokud chcete vyživenou a přírodně tonizovanou pleť, tento krém si určitě musíte koupit!

    Známka jako ve škole: 1

  • Biodynamický veganský pleťový krém – Růžové nebe, die Nikolai, 1 300 Kč, koupíte na www.biodynamickakosmetika.cz

    Tak tenhle krém je opravdové nebe! Je tak jemný, na tváři je doslova láskyplným pohlazením. Ačkoliv jsem zvyklá na pleťové oleje, i tento krém obstál ve skvělé hydrataci pleti, a to díky obsaženému výluhu z hroznových slupek a rostlinných olejů. Pleť po pár dnech byla nejen hydratovaná, ale i projasněná. Navíc kvituji i dávkování pumpičkou. Rozhodně doporučuji, protože je to to nejlepší, co můžete své pleti poskytnout.

    Známka jako ve škole: 1

     

    Tip na video: Jak si vybrat opalovací krém?

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat opalovací krém? Neřešte jen svoji kůži, ale cíl dovolené! • VIDEO: Adam Balažovič

  • Pleťový krém Baltic Home Spa Fit, Ziaja, 149 Kč, koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

    Lehký hydratační pleťový krém od značky Ziaja, který příjemně, ale lehce voní, během chvilky hodí vaši pleť zpátky do pohody. Skvěle se hodí do letních dní, kdy pokožku krásně osvěží, zároveň ji hydratuje a sjednocuje tón pleti. V jeho složení najdete mořské řasy, kyselinu hyaluronovou a máslo illipe. Tato kombinace se postará o to, aby vás co nejlépe ochránila před znečištěním ovzduším, stresem, ale i modrým světlem. Krém nanáším každé ráno, oceňuji, že obsahuje malou dávkovací pumpičku, a tak do něj nemusíte sahat. Stačí nanést menší množství a jemně do pleti vklepat. Během chvilky je připravena na líčení a vypadá šťavnatě.

    Známka jako ve škole: 1

  • Zdokonalující denní krém SPF 30 NovAge Skinergise, Oriflame, 399 Kč, koupíte na cz.oriflame.com

    Přiznám se, že jsem se nikdy moc nezajímala o to, zda denní krém obsahuje SPF. S třicítkou na krku jsem se ale začala o složení trošku více zajímat, a proto jsem sáhla i po zdokonalujícím denním krému NovAge Skingergie, který obsahuje ochranný filtr poskytující pleti kompletní ochranu před vnějšími vlivy. Díky němu tak ochráníte pleť nejenom před slunečním zářením, ale také před znečištěním ovzduším i jinými nečistotami. Konzistence krému je jemná, hezky se nanáší a během chvilky se vsákne do pleti. Nemusíte se tak bát, že byste po něm měla pleť mastnou. Naopak obsahuje matující prášek, který pohlcuje přebytečný maz, a díky tomu je pleť sametově hebká, zároveň pružná a hydratovaná.

    Známka jako ve škole: 1

  • Zklidňující leknínový krém, Le Chaton, 504 Kč, koupíte na www.kosmetikacapri.cz

    Miluju snad všechny krémy od této značky. Vůbec mi nevadí ten typický odér, který někomu přijde nepřekonatelný. Jednou z mnoha účinných látek obsažených v krému je totiž kozí tuk, který ovšem pleť vyživuje, zvláčňuje a zjemňuje. Důležitou ingrediencí v tomto krému je extrakt z leknínového květu, který rozjasňuje pleť a redukuje pigmentaci! Obsahuje spoustu přírodních látek, jež pomáhají s různými neduhy stárnoucí pleti. Zlepšuje prý také stav pokožky po onkologické léčbě! Musím říct, že moje pleť krém zcela hltá! Není potřeba velké množství, dobře se roztírá a rychle vstřebává. Pokožka je po něm krásně pružná a vláčná.

    Známka jako ve škole: 1

     

    Tip na video: Jak omladit svoji pleť?
    Video se připravuje ...
    11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej • VIDEO: Videohub

  • Ochranný rodinný pleťový balzám Jablko & mandle, Manufaktura, 259 Kč, koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách


    Tenhle krém se svou hustou texturou i vůní připomínající štrúdl, hodí spíš na zimu. Ale pokud máte sluncem vysušenou pokožku, která potřebuje dodat šťávu, potom si myslím, že vám balzám na pleť také pomůže vykouzlit pleť jako z magazínu! Koktejl ingrediencí v čele s bambuckým máslem, které dodá hydrataci a regeneruje, spolu s výtažkem z jablek, jež podporuje pružnost a pevnost a kyselinou hyaluronovou s okamžitým liftingovým efektem, je to společník pro každou sezónu. Pokud máte ráda vůni marcipánu a jablíček, budete v sedmém nebi.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Růžový krém, Nobilis Tilia, 349 Kč, koupíte na eshop.nobilis.cz nebo v kamenných prodejnách

    Moje pleť má dost nesjednocený tón pleti, je navíc suchá a příliš citlivá. Růžový krém si ale s mými problémy hravě poradil, jsem především nadšená, za jak krátkou dobu zahojil drobné pupínky i jizvičky. V prvním momentě mě ale krém ohromil svým designem i opojnou, velmi příjemnou vůní bulharské růže a najednou se cítíte tak nějak nad věcí, sebevědomá a rozmazlovaná. Líbí se mi, že krém je vhodný i jako podklad pod make-up, kdy se pleť neucpává, ale je skvělým pomocníkem i v noci. Tento lehoučký krém si vydobyl silné místo na mém kosmetickém stolku!

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Pleťový krém Hyaluron 2.0, Alcina, 486 Kč, koupíte ve vybraných salonech

    Denní krém s originálním obalem a slibem, že vzácné účinné látky v něm obsažené ukládá do pleti stejně rychle a spolehlivě jako poklad do trezoru. Jako ostatně i jiné krémy od Alciny, skvěle se roztírá i vstřebává, má perfektní lehkou krémovou konzistenci a navíc nádherně voní. Jeho výborná vstřebatelnost vám dovoluje ihned nanášet další produkty, make-up nebo pudr, aniž byste musela vyčkávat, což ráno oceníte. Kyselina hyaluronová je známá svými vrásky vyhlazujícími schopnostmi, pleť je po použití krému svěží. Chválím i dostatečnou hydrataci.

    Známka jako ve škole: 1

    Tip na video: 6 otázek a odpovědí o opalovacích krémech, které potřebujete v létě znát

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Adam Balažovič

     

Autor: Aneta Valešová, Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...