Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miminko zemřelo po pouhých třech dnech života: Jeho máma byla pozitivní na covid-19

Autor: jel - 
13. května 2020
17:06

Tragická událost se stala pátého května v nemocnici ve waleském městě Bridgend. Pouhých několik dní přežil malý Coolio Morgan, jehož maminka byla před porodem pozitivně testována na nebezpečný koronavirus.

Nebohý chlapec zemřel pouhé tři dny poté, co přišel na svět. Hned po narození se miminko potýkalo s nízkým srdečním tepem a jeho mozek měl nedostatek kyslíku. Částečnou vinu na jeho smrti nese koronavirus, protože chlapcova maminka byla nakažena. O smutné události informoval britský Mirror.

Příčinou smrti byla těžká hypoxicko-ischemická encefalopatie, což je zdravotní stav, kdy novorozenec není schopen udržet po porodu dostatečné nebo spontánní dýchání. Tento zdravotní stav je nejčastěji způsoben problémy, které má matka před porodem, a jedním z nich jsou také potíže s dýcháním. Jako druhotná příčina smrti děťátka byl stanoven koronavirus v těle maminky.

Bylo zahájeno šetření tohoto případu, ale zatím bylo odloženo, protože se čeká na úplnou pitevní zprávu. „Jsem tu za velmi smutných okolností, přeji rodině upřímnou soustrast,“ řekl koroner Graeme Hughes.

Ilustrační foto Ilustrační foto | iStock

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa