Mužům se podařilo šikovně vyhnout pokladní zóně. „Měli použít jiný východ, který není pro veřejnost přístupný a podařilo se jim projít i s odcizeným zbožím,“ vysvětlila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zkusil to podruhé

Přestože oba muže zachytily bezpečnostní kamery, mladší z výtečníků měl tu drzost a kuráž vyrazit na zlodějskou výpravu ještě jednou o měsíc později. Tentokrát mu to ale nevyšlo.

„Pracovnice bezpečnostní agentury sledovala podezřelé chování muže na kamerách. V muži navíc poznala možného pachatele, který se krádeže dopustil již v minulosti, proto na místo přivolala policisty,“ popsala Michalíková.

Oba za mřížemi

Mladší z mužů byl zadržen a poslán do vazby. Starší recidivista byl tou dobou už ve vězení za jiný trestný čin.

„Oba muži se nakonec ke svému jednání doznali. Jeden z obviněných při výslechu uvedl, že odcizené věci prodal náhodným lidem a vytěžené peníze měl použít pro svou potřebu,“ sdělila Eva Michalíková.

Možná řádili i jinde

Celková škoda, kterou recidivisté způsobili, se vyšplhala na 100 tisíc. Staršímu muži hrozí až pět let vězení, druhý se pokusil krást za nouzového stavu, může dostat i osm let.

Policie prověřuje pravděpodobnost, že se oba recidivisté na podobné zlodějské výpravy vydávali už dříve napříč celou Českou republikou.