Karanténu ve venkovském sídle na hradě Windsor tráví Alžběta II. už přes dva měsíce, daleko od rodiny ovšem zůstane do té doby, než svět nalezne účinnou vakcínu na covid-19. Podle královnina životopisce, 66letého Andrewa Mortona, se ale k normálnímu životu a svým královským povinnostem zřejmě nikdy nevrátí.

„Je to nesmírně smutné, ale nevidím jako reálné, že by se královna vrátila ke své obvyklé práci. Covid-19 jen tak neodejde a bude s námi měsíce, ne-li roky. Pro královnu by bylo příliš riskantní znovu se stýkat s lidmi,“ uvedl své obavy deníku The Sun.

Královna se podle Mortona ráda scházela s lidmi, upření této možnosti ji tak nesmírně mrzí. „Přece nemůže provádět investice, setkávat se s velvyslanci, procházet se a navštěvovat různá místa, aniž by se setkávala s lidmi v bezprostřední blízkosti.“

Královna ale nelení a je ve stálém kontaktu nejen s rodinou, ale i premiérem Borisem Johnsonem (55), s nímž projednává další kroky vlády. Nezapomíná ani na britský lid, kterému teď víc než kdy jindy posílá skrze videonahrávky naději, tak nutnou ke zvládnutí této těžké situace.

VIDEO:  Žilková bude opět babičkou. Smolíkovi zemřel bubeník. A Meghan mění příjmení.

Video
Video se připravuje ...

Žilková bude opět babičkou. Smolíkovi zemřel bubeník. A Meghan mění příjmení. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
64 fotografií