Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Martin K. podle policie utýral kočky k smrti: Na internetu shání další pod falešným jménem, bojí se chovatelé

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:Zbyněk Schnapka)
Autor: chal - 
12. května 2020
17:51

Komunitu chovatelů koček v únoru šokoval případ týrání z Jablonce nad Nisou. Ochránci zvířat spolu s policisty tehdy našli v bytě Martina K. mrtvá těla koček, které si mladý muž dříve odvezl z útulků. Policisté ho nyní obvinili z týrání zvířat. Martin K. chovatele na sociálních sítích znechutil tvrzením, že se kočky musí zabíjet, protože mezi lidmi šíří rakovinu.

Martin K. je mezi chovateli koček známou postavou. V minulosti si totiž do péče bral podezřele vysoký počet zvířat a podle pracovníků útulků se po adopci choval podivně. Komunitu chovatelů navíc na sociální síti šokoval podivným tvrzením, ve kterém označil kočky za šiřitele rakoviny mezi lidmi.

Martin si pro kočky jezdil do útulků po celé republice. Jak se bohužel ukázalo, zvířata zřejmě místo nového domova našla akorát utrpení a smrt.

Na případ se přišlo díky provozovatelce jednoho z útulků, odkud si Martin kočku odvezl domů. Jelikož s ní absolutně přestal komunikovat, dorazila k jeho bytu s policisty.

Ti vevnitř našli několik mrtvých koček, jedna z nich byla v batohu. Policisté začali vyšetřovat, co se vlastně stalo, a případ převzala kriminálka. Na začátku května si pak Martin K. vyslechl obvinění z týrání zvířat, za což mu hrozí až pět let vězení.

Podle chovatelů koček mu ale hrozící trest nebrání v tom, aby se na internetu sháněl po dalších kočkách k adopci! Členové facebookové stránky Valašské Meziříčí mňouká o pomoc informovali, že Martin K. na sociálních sítích zřejmě shání mezi moravskými chovateli koček zvířata k adopci pod falešnými jmény a s tvrzením, že chce kočku pro babičku.

Profilovou fotku používá stejnou, jakou používal na svém skutečném profilu. „Není prokázáno, jestli je za těmito profily skutečně Martin K., nebo nějaký provokatér. V každém případě je namístě si aspoň trochu prověřit zájemce o adopci vašich kočiček, protože někdo prokazatelně shání divným způsobem kočky,“ uvedl jeden z uživatelů.

kuna12 ( 25. května 2020 22:34 )

Takže neonacista Bohdan Grygařík a jeho kamarádi kočičáci šíří pomluvy už i na Blesku?
To co tu píšou o tom že nějaký Králík shání další kočky je blbost. Skutečnost je taková že kočičkáři se snažili v olomouci nabídnout černou kočku výměnou za morčata, morčata(3ks) ukradli a kočku nedali. Smekám před uměním M.Králíka v jednání s lidmi, že z této uzavřené komunity se mu podařilo vylákat 15-20 koček. Dostat jakoukoliv kočku z útulku je nadlidský výkon, narozdíl od obyčejného kradení zvířat z ulice( tímto způsobem se ty kočky co utulků dostávají).
Když ty kočky nikomu dát nechcete tak je laskavě nikomu nenabízejte a nedávejte si inzeráty.

sharka ( 14. května 2020 08:21 )

ten si nezaslouží žít...měl by sejít ze světa za stejných bolestí a utrpení,jako všechny kočky, které připravil o život a mučil je....

hafblaf ( 13. května 2020 22:37 )

Policie by mu měla zabránit v páchání dalších trestných činů, ale....

adamice ( 12. května 2020 18:08 )

Tak ho zavřete do blázince nebo do vězení a nebude moct nic páchat. Důkazy máte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání