V Domově svatého Karla Boromejského 14. března zemřela na selhání ledvin česká hudební legenda Eva Pilarová. Poslední rozloučení se zpěvačkou kvůli pandemii koronaviru muselo být odloženo. Vdovec Jan Kolomazník však prozradil, že je v kontaktu s knězem a zádušní mše by se měla konat začátkem června. Urnu se zpěvačkou má zatím u sebe doma. „Slibuju jí, že snad už počátkem června uspořádáme na Strahově zádušní mši. S knězem Marianem Pospěchou jsme už vše probrali a přichystali. Jde jen o to, aby mohlo přijít víc než nyní povolených osob,“ prozradil pro deník Aha! Kolomazník s tím, že se také změnilo místo posledního odpočinku Pilarové.

Rodačka z Brna měla původně spočinout v rodinné hrobce, ovšem po uvážení se rodina rozhodla, že zpěvačku uloží mezi ostatní české hvězdy. „Můj bratr Karel Křipač měl ale pocit, že Evičce by bylo nejlépe mezi slavnými,“ uvedla sestřenice zpěvačky, fotografka Helena Štefanová (76). Novým místem posledního odpočinku by tedy měl být Ústřední hřbitov Brno, kterému se říká brněnský Slavín. Odpočívá tam mnoho slavných osobností jako divá Bára Vlasta Fialová (†69), kapelník Gustav Brom (†74) a hokejista Augustin Bubník (†88).

„Eva patří mezi brněnské hvězdy. Už mi i konkrétně ukázali, kde by ji uložili. Líbí se mi to. Hrob je v rohu hřbitova, jen kousek od krematoria, a tak ho lidé, kteří ji měli rádi, snadno naleznou. Přál bych si, aby to pro její příznivce bylo takové poklidně poutní místo,“ uvedl Kolomazník. „Našim radním se to zalíbilo, teď to ještě musí schválit některé instituce včetně ministerstva životního prostředí,“ dodala Helena. Vdovec má nyní před sebou výběr náhrobku. „Mám přesnou představu, vím, co by Eva chtěla. Až bude vše papírově připravené, vypíše se výběrové řízení,“ svěřil se.

Fotogalerie
37 fotografií