Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vnoučata? Ne! To jsou moje děti aneb mámou v »babičkovském« věku...

/
  • Matkou v letech...
    10. května 2020 ● 19:16

    Ačkoli odborníci upozorňují na možná rizika, není už v dnešní době těhotenství ve vysokém věku tak šokující, jako bývalo. Ani celebritám se pozdní těhotenství nevyhýbá a není řeč pouze o osmačtyřicetileté Vendule Pizingerové, která graviditu oznámila na prvního máje. Kdo další rodil v dříve »babičkovském« věku?

  • 1.

    Janet Jackson (53)

    Sestra krále popu říkala, že své otěhotnění vkládá do rukou Boha, který rozhodne, zda se tak má stát. A stalo se tak v jejích 51 letech. O dnes téměř tříletého syna se stará sama. Jeho otcem je katarský miliardář Wissam Al Mana (44), se kterým se Janet rozešla pět měsíců po porodu. „Být pracující matkou je náročné, zvláště po padesátce,“ svěřila se Janet Jackson (53), která má pro syna hlídání, jen když pracuje. „Ale pokud moje matka vychovala devět dětí bez pomoci ostatních, nevím, proč bych to své jediné neměla zvládnout já,“ dodává. 

    3744569:gallery:true:true

     

  • 2.

    Bára Basiková (57)

    Oblíbená česká zpěvačka Bára Basiková (57) se stala trojnásobnou maminkou ve 46 letech. K dospělým dvojčatům Anně a Marii přibyl v roce 2009 chlapec jménem Teodor. Jeho otcem je o patnáct let mladší herec Petr Polák, se kterým má Basiková syna ve střídavé péči.

    Bára Basiková
    Autor: Petr Kobliha

     

  • 3.

    Halle Berryová (53)

    Modelka a herečka Halle Berryová (53) měla práce nad hlavu, protáhlo se i hledání toho pravého, takže první dceru Nahlu porodila až v 41 letech, o čtyři roky později přivedla na svět syna Macea. „Bylo to největší překvapení mého života a také to nejúžasnější,“ řekla Berryová, které bude více než šedesát, až půjde synovi na maturitní ples. 

    Outfit podle Halle Berry.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Gwen Stefaniová (50)

    Oblíbená zpěvačka a módní návrhářka Gwen Stefaniová (50) si těsně před pětačtyřicítkou neváhala pořídit třetí ratolest, syna Apolla Bowieho Flynna Rossdala. S dnes již bývalým manželem Gavinem Rossdalem (46) spolu už měli syny Kingstona (13) a Zumu (11). 

    Gwen Stefani
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Adriana Sklenaříková Karembeuová (48)

    Supermodelka vysoká 185 cm Adriana Sklenaříková Karembeuová́ (48) dlouho neslyšela tikat biologické hodiny. To se však změnilo v jejích 46 letech, kdy přivedla na svět svého prvního potomka, dceru Ninu. Navzdory svému věku se kráska nechala slyšet, že si moc přeje další miminko.

    Andriana Sklenaříková s dcerou Ninou
    Autor: Instagram

  • 6.

    Nejstarší matky na světě

    Dvojčata v 74 letech! V takovém věku porodila v září 2019 podle indických médií po umělém oplodnění žena dvojčata. Indka musela celé těhotenství strávit v nemocnici pod dohledem lékařů. „Nedokážu své pocity vyjádřit slovy,“ řekla Mangayammová po porodu císařským řezem. Sesadila tak z vedoucího postu Španělku Marii del Carmen Bousada de Larovou, která poprvé porodila ve věku 66 let, rovněž dvojčata.

    Jen měsíc po porodu Mangayammové se objevil další unikát. Sedmašedesátiletá Číňanka porodila v čínské provincii Šantung zdravou holčičku, kterou údajně počala přirozeným způsobem. Podle agentury AFP se tak pravděpodobně jedná o nejstarší matku, jež otěhotněla bez asistence lékařů.

    VIDEO: Otevřený rozhovor těhotné Venduly Pizingerové! Kde otěhotněla, a bude to kluk nebo holka?

    Video
    Video se připravuje ...

    Otevřený rozhovor těhotné Venduly Pizingerové! Kde otěhotněla, a bude to kluk nebo holka? Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

    Fotogalerie
    43 fotografií

     

     

     

     

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 8

zdenuska108:

(28. 05. 2020 05:06)

11karel11: Co by kvůli mladému chlapovi neudělala. Stejně ji opustí jako Basikovou. Na stará kolena mít děcko , místo aby si užívala. I vůči děckovi je to nezodpovědnost. Baby se kvůli chlapovi poserou.

(11. 05. 2020 15:28)

Viera Vaňová: Moje tchýně se stala babičkou ve 37leteh a to je normální ?

(11. 05. 2020 12:48)

Viera Vaňová: Tak neporovnavrjtr stroj využitou Názorovou a Vendulou.Venduls je kočka stara se o sebe je vůbec jiný level než využita lenivá batiková co si o sobě myslí že je hvězda při tom je to nula

(11. 05. 2020 12:46)

seyene: Dříve měly ženy děti tak dlouho, dokud to šlo. Možnosti chránit se byly omezené a žádný doktor nebo novinové články tehdy lidem neříkali úderem 40-catych narozenin - tak a od teď celibát, teď už jste na dítě staří. Průměrný věk žen v USA v 18. století při porodu posledního dítěte bylo 43 let. Nikdo se nad tím nepozastavoval. Tak proč si dnes lidi nechavaji vymýt mozek o "škodlivosti" pozdějšího mateřství? Ano, vyšší věk přináší rizika, ale to přináší i vyšší věk otců, a nad tím se veřejnost nepobuřuje. Ženám prostě vždycky veřejnost chce diktovat, co mají a nemají dělat a co se od nich čeká a pozdější mateřství je jen další příklad tohoto jevu.

(11. 05. 2020 11:27)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy