Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Táta (†47) zemřel na covid-19: Nakazilo se i dalších deset příbuzných včetně batolete!

Autor: rc - 
12. května 2020
13:13

Desetičlenná rodina pocházející z americké Kalifornie kvůli koronaviru zůstala v domácí izolaci. Přesto, že nikdo z nich nevycházel z domu, pouze otec rodiny Guillermo Ramírez (†47) a nejstarší syn, kteří chodili nakupovat v ochranných pomůckách, celá rodina se nakazila virem. Stav sedmačtyřicetiletého Guillerma se zhoršil natolik, že musel být převezen do nemocnice, kde krátce nato zemřel.

Koronavirem onemocněla desetičlenná rodina žijící v kalifornském městě Azusa. Početná rodina kvůli vypuknutí pandemie koronaviru zůstala v domácí karanténě. Potřebné věci chodil obstarávat otec rodiny Guillermo a nejstarší syn Guillermo jr. (25). Ti do obchodu chodili s rouškou a rukavicemi, aby neohrozili sebe ani své blízké. Přesto se otec dětí nakazil virem covid-19 a posléze koronavirem onemocněla celá rodina.

Uprostřed dubna manželka Guillerma a matka dětí Luciana začala mít bolesti hlavy a horečku. Symptomy vykazovala i matka Guillerma a babička dětí Linda Hernándezová (72), nakazil se i Guillermo jr., jeho bratr Themo (24) a sestra Beatrize (21). Rodina se snažila, aby nenakazila nejmladší členy domácnosti, proto dospělí většinu času setrvávali ve svých pokojích a vnoučata Guillerma a Luciany, kterým bylo tři, dva a osm měsíců, měla pro sebe obývací pokoj.

Nejmladší syn, dvanáctiletý David, nevykazoval žádné symptomy, a tak na ně dohlížel. Guillermova dcera, šestadvacetiletá Alexia, která s nimi nežila, se nabízela, že přijde a bude se o ně starat. „Neustále jsem se ptala táty, jestli mi dovolí přijít a postarat se o ně. Řekli mi ne, nechtěl, abych se nakazila,“ uvedla pro Los Angeles Times Alexia. 

Jeho život visel na vlásku! Pacient v Motole dobral Remdesivir, po týdnu už covid-19 nemá

Guillermo měl nejprve mírné symptomy, ovšem jeho stav se pomalu zhoršoval, až musel být poslední dubnový týden převezen do nemocnice poté, co měl problémy s dýcháním. Krátce po jeho hospitalizaci byla do nemocnice převezena i jeho máma a nejstarší syn. Podle informací britského deníku The Sun se stav Guillerma zhoršil natolik, že musel být intubován a nakonec nemoci podlehl.

„Moje máma vyšla z nemocnice a křičela ‚je pryč, táta je pryč‘,“ uvedla Guillermova dcera Alexia. Šestadvacetiletá žena dodala, že nemohla ani svou mámu obejmout a utěšit ji v tak těžké chvíli. „Je to traumatizující. Už je to týden a stále nemohu obejmout svou rodinu,“ dodala s tím, že babička a dědeček se zdárně vyléčili a byli propuštěni do domácí péče.

BoziMilda ( 12. května 2020 15:05 )

Nemohla mámu objemout No možná proto, že k tomu je potřeba dvou dalších lidí. Proč si neaplikovali preventivní vakcínu proti těžkému průběhu ? V jejich případě je to oběhnout stokrát barák každý den a to by koukali, kolik nemocí by si tím vyléčili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa