Ve Velké Británii je podobně jako u nás nařízená karanténa a nová situace je složitá především pro rodiny s dětmi. Školy jsou uzavřené, a tak se i princ George (6) učí doma s maminkou Kate. Jenže podle vévodkyně z toho nemá zrovna radost. A důvodem je prý mladší sestra Charlotte (5).

„George je dost nešťastný, protože se chce také účastnit projektů Charlotte! Vyrábění sendvičů ve tvaru pavouků je o hodně zajímavější a cool než úkoly z gramatiky,“ přiznala v pořadu This Morning Kate, která má kromě školou povinných ratolestí na starosti samozřejmě i menšího synka Louise (2).

Ten asi ještě nemá naštěstí moc rozumu z toho, co se ve světě děje, a je jistě jen rád, že se mu někdo věnuje, ale Georgeovi a Charlotte museli jejich královští rodiče už leccos vysvětlovat, a to samozřejmě tak, aby je nevylekali, ale zároveň dali najevo, jak je situace vážná a není možné ji podceňovat. „Je to těžké vysvětlovat, co se děje. Ale školy nám v tomhle poskytly dobrou podporu,“ tvrdí vévodkyně z Cambridge.

Další problém spočívá v tom, že děti si byly v minulosti velmi blízké se svými prarodiči - nejen s Carol (65) a Michaelem (70) Middletonovými z maminčiny strany, ale i s královskou rodinou - princem Charlesem (71) a jeho chotí Camillou (72). Teď se z bezpečnostních důvodů vídat nesmí.

Ale i to už rodinka vyřešila díky technologii. „Nikdy jsme nedělali moc videohovorů a chatů, ale samozřejmě se k tomu teď uchylujeme čím dál častěji. A vlastně je to opravdu skvělé - snažíme se udržovat denní kontakt se členy rodiny a navzájem si sdělovat novinky a takové věci. Svým způsobem máme teď daleko víc kontaktu, než bychom možná měli dříve,“ popsala choť prince Williama (37) jednu pozitivní stránku celé záležitosti. 

VIDEO: Vévodkyně Kate promluvila o duševním zdraví

Fotogalerie
62 fotografií