Německý server Bild přinesl podrobnosti o pobytu thajského krále v německých Alpách. Podle informací serveru má pronajaté celé čtvrté patro, kam se „nasáčkoval“ s veškerým doprovodem. Mahá se do Sonnenbichlu vrátil poté, co byl opět na krátké návštěvě vlasti.

Se svými konkubínami trávívá v hotelu nejvíce času v „komnatě rozkoše“, kde si užívá jejich společnosti, co to jen jde. Místnost je kromě nekonečného králova chtíče plná také vzácných starožitností přivezených s sebou z Thajska.

Své „sexuální vojačky“ si extravagantní panovník dokonce zorganizoval do speciální vojenské jednotky, kterou nazývá SAS. Tak se jmenuje speciální letecká jednotka britské armády (v originále Special Air Service). Král jí přiřkl i stejné motto: „Kdo se odváží, zvítězí“. Společnicím rozdává vojenské hodnosti jako plukovník nebo major. Má je očíslované od S01 po S20 a po „zásluhách“ je odměňuje čestnými tituly jako například Sirivajirabhakdi, což znamená „Ta nejkrásnější, jež zachovává králi věrnost“.    Rámu X., jak se králi také někdy říká, se jeho spoluobčané už i občas odváží za jeho chování veřejně zkritizovat. Ovšem činí tak pouze anonymně a velmi opatrně na sociálních sítích, protože za urážku majestátu v Thajsku hrozí až 15 let vězení. A tak si král dál beztrestně užívá rozkoší v Evropě, místo aby stál - alespoň symbolicky - po boku své zemi v koronavirové epidemii.

Lyžařský resort, kde thajský král pobývá, se nalézá v bavorském městečku Garmisch-Partenkirchen. Na svých stránkách čtyřhvězdičkový hotel uvádí, že je dočasně mimo provoz. O svých dlouhodobých nájemcích „ze čtvrtého patra“ však mlčí. Podle jednoho člena personálu je pro zaměstnance toto patro „zapovězená zóna“, napsal Daily Mail.

Podle reportéra serveru Bild Maxe Boeddekera krále chrání diplomatická imunita, Německo s ním proto nic nezmůže. K tomu, jak to bude dále s tímto zvláštním kusem Thajska v Evropě po zrušení karantény, se raději také nikdo nevyjadřuje.  

Fotogalerie
41 fotografií