Neuvěříte, ale i Keith Richards býval roztomilý! Rockové hvězdy jako děti

Steven Tyler, zpěvák skupiny Aerosmith
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
7. května  2020 
 06:00

Milujete rock? I proslavení bouřliváci, divoši s kytarou a rozháranou duší, zarostlé máničky i „ztracení“ a často psychicky labilní pódioví hrdinové byli kdysi sladkými a neodolatelnými andílky s nevinným úsměvem. Poznala byste je?

Z roztomilých prcků vyrostly slavné hvězdy, které díky svému talentu vydělaly miliony dolarů. Jejich umělecký a bohémský život nebyl často zrovna procházkou růžovou zahradou, mnozí bojovali se závislostmi na alkoholu i na drogách, duševními poruchami i vlastními vnitřními démony.

Jaké měli dětství a proč se jim nevyhýbaly skandály, rozpady vztahů a další potíže? Tak například George Harrison vyrůstal v harmonické rodině společně se třemi sourozenci a chodil na stejnou základní školu jako jeho pozdější kolega z Beatles a přítel John Lennon. V té době se ale neznali. Když dostal ve čtrnácti letech první pořádnou kytaru, nastoupil jako poslíček u řezníka, aby ji splatil. Po gymnáziu se stal elektrikářským učněm a založil vlastní kapelu The Rebels. Později se potýkal s drogovou závislostí, indický přítel ho přivedl k meditaci, stal se příznivcem hnutí Hare Krišna. Následkem byl rozvod. Když v roce 2001 podlehl rakovině plic, jeho popel byl vysypán do indické posvátné řeky Gangy.

Keith Moon byl zase jako dítě neobyčejně hyperaktivní, u ničeho nevydržel a jediné, čemu byl schopen věnovat pozornost, byla hudba. Ve škole se mu nedařilo a brzy ji opustil, jako dvanáctiletý se stal členem kapely místní organizace jako hráč na vojenskou trubku. V pouhých 17 letech se dostal do skupiny The Who jako bubeník. Jeho živá vystoupení bývala hodně divoká až autodestruktivní, on i ostatní členové s oblibou rozbíjeli nástroje a vybavení, Moon s nadšením rozkopával své bicí, při jednom z koncertů měl dokonce v bubnech uložené trhaviny a během finále nálož vybouchla. Od té doby měl údajně potíže se sluchem.

John Bonham se narodil na idylickém anglickém venkově a na bicí se začal učit už v pěti letech, kdy si sestavil vlastní soupravu bubnů ze sudů a plechovek. Platil si lekce a jeho talent nezůstal bez povšimnutí. Do Led Zeppelin ho jako bubeníka angažoval zpěvák Robert Plant. Jeho sláva neměla bohužel trvat věčně, zemřel v pouhých 32 letech. Po bouřlivém večírku ho namol opilého uložili do postele a druhý den nalezli mrtvého. Podle výsledků pitvy se udusil po vdechnutí zvratků.

Podobný osud měl i Jim Morrison. Jeho temná osobnost, stavy úzkosti a psychická labilita v kombinaci se zálibou v popíjení alkoholu a konzumaci drog, to vše nutně muselo skončit tragicky. Zbožňovaný idol zemřel v Paříži ve věku 27 let. Okolnosti kolem jeho smrti jsou dosud nejasné a příčina nebyla jednoznačně určena.

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku