S přesunutím organizátoři čekali do poslední chvíle. Doufali, že vláda přijde s řešením, jak budou moci pořadatelé akce pro mnoho tisíc lidí uskutečnit, uvedl Sedlák. Vláda minulý týden rozhodla, že se budou moci od 11. května konat společenské, kulturní a další akce s počtem účastníků do stovky. Zároveň uvedla, že velké festivaly se letos v létě neuskuteční.

Festival Letní Letná ve svých 16 ročnících přivezl do Prahy mnohé ukázky českého i zahraničního nového cirkusu, divadla, hudby a vizuálního umění. Loni zaznamenala největší úspěch světoznámá provazochodkyně Tatiana Mosio-Bongonga, která prošla po laně přímo nad Vltavou ve výšce 35 metrů, čímž 16. roční festivalu zahájila. Trasu od právnické fakulty do Letenských sadů zdolala bez jištění zhruba za 45 minut.

Návštěvníky festivalu vždy čeká vedle večerních představení i divadelní program pro děti a také doprovodný program od workshopů, přes výtvarné či cirkusové dílny, až po koncerty a open air akce. Pro děti jsou připraveny i dva druhy příměstských táborů a hlídání během představení.

Fotogalerie
57 fotografií