Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Slavné ženy děkují maminkám. Jejich upřímná slova vás dojmou!

9. května 2020 | 06:00

Den matek je za pár dní tady, a pokud přemýšlíte, čím potěšit svou maminku, možná najdete inspiraci u slavných žen, které jsme oslovily. Zajímalo nás, co by vzkázaly svým maminkám, za co by jim poděkovaly. Některé z nich jsou již samy maminkami a jejich upřímná slova vás bezpochyby dojmou stejně jako nás!

Jsou tu pro nás kdykoliv. Ve dne, v noci. Sdílí s námi radost i pláč. V mateřském objetí se nachází tolik útěchy, pochopení a lásky. Mluví za ně často víc činy než slova a my jim nejen teď, při příležitosti oslav Dne matek, chceme za všechno vřele poděkovat.

Maminkám zkrátka patří náš obdiv. Co pro vás znamená ta vaše? Nezapomeňte jí projevit láskyplné poděkování v neděli 10. května, kdy se slaví Den matek, a obdarujte ji něčím, co jí vžene slzy do očí. Nemusí to vždycky být jen hmotné dárky, protože naše maminky potěší i "jednoduché" vyznání.

Tereza Maxová

Milá maminko, pro svoje žáky jsi byla vždy tou nejsympatičtější paní učitelkou, pro kamarádky zase loajální a inspirující ženou, která nezkazí žádnou srandu, pro rodinu nejúžasnější babičkou, pro své okolí nestárnoucí, elegantní, srdečnou a věčně mladou. A pro mě? Celý svět. Děkuji ti za tvoji trpělivost, lásku a pocit bezpečí. Vždy, ať se děje, co se děje, vím, že vždycky budu mít u tebe „svoje doma“ a místo, kam se vrátit.

Týnuš Třešničková

Maminko, jsi ta nejlepší pod sluncem! Chtěla bych ti poděkovat za to, že jsi ze mě vychovala silnou ženu, kterou nikdo a nic jen tak nezlomí!

Mariana Prachařová

Maminko, přeju ti, abys byla stále tak úžasná, plná energie a úsměvů jako doteď. Jsi ten nejlepší člověk a máma, jakou by si kdo kdy mohl přát. Děkuji, že jsi mě tak hezky vychovala, a hlavně že sis dala tu práci s tím, mě ve 36 letech porodit (smích).

Kamila Nývltová

Maminko, přeju ti, abys měla pořád tolik elánu, jako máš celý svůj život, a Den matek je oslavou tvého velkého srdce. Děkuji za to, že jsi mi nejen mojí skvělou maminkou, ale také velkou kamarádkou. Za to, že by ses ke mně nikdy neotočila zády, i kdybych provedla cokoliv špatného. Jsi tu vždy pro mě, se vším mi pomůžeš a děkuji ti za to, že mi vždy řekneš, že všechno má své řešení.

Michaela Tomešová

Mami, jsi ta nejsilnější ženská, kterou znám. Zvládla jsi to, co by jiné už dávno položilo. Jsi nejlepší maminka a kouzelná babička! Děkuji ti za to, že mě učíš celý život. Jednou bych chtěla svoje kluky vychovat tak, jak se to tobě povedlo u nás!

Monika Leová

Maminko, děkuji ti za tvoji bezpodmínečnou lásku, a především za to, jaká jsi silná osobnost, která by se pro všechny rozdala. Tři děti jsou ti vděčné za život. Doufám, že ke mně budou jednou mé děti vzhlížet stejně jako já k tobě. Mám tě moc ráda!

Nikol Moravcová

Neboj, mami, určitě se mi to vrátí na tom druhém dítěti (smích). Díky za všechnu tu trpělivost, kterou jsi se mnou měla a vlastně pořád máš, a hlavně za to, jak mi pomáháš s Violkou!

Gabriela Partyšová

Jsem vděčná, že má naše rodina silné spojení a ctíme postarší model, že prarodiče pomáhají s vnoučaty. Cítí se tak potřební a rádi se setkáváme a povídáme si. Myslím, že tato doba nahrává k tomu, vrátit se zpět k rodinnému modelu, který dříve fungoval. Tímto bych ti chtěla, maminko, moc poděkovat. Za tvoji trpělivost a péči o naši rodinu. Mám tě tolik ráda.

Barbara Nesvadbová

Mami, děkuji ti za tvé nekonečné přátelství. Za to, jaký jsi držák a že vždy zachováš klid za každé situace. Sneseš mě veselou i smutnou, unavenou i plnou života, nemocnou a zdravou. Vždy jsi tak laskavá a za to všechno ti patří velké poděkování.

Petra Svoboda

Moje maminka je silná žena. Kromě toho, že částečně sama vychovala mě a mé dva sourozence, ještě celý život tvrdě pracuje. Mami, děkuji ti za to, že jsi mě toho spoustu naučila, hlavně to, že je důležité být nezávislá a umět se v životě o sebe sama postarat. Máš můj obdiv, lásku a vděčnost.

Michaela Ochotská

Mami, děkuji ti za to, že jsi tady pro mě vždy, když potřebuji, a podáš mi pomocnou ruku. Stála jsi za mnou v těch nejtěžších životních situacích a neskutečně jsi mi pomohla. Tuhle náročnou roli jsem pochopila až nyní díky synovi a uvědomila jsem si, kolik jsi toho pro mě obětovala, a vytvořila jsi mi tak krásné dětství. Děkuji, že jsi tak skvělou babičkou pro mého chlapečka a tou nejlepší mámou.

Lucie Borhyová

Bůh stvořil anděla bez křídel a dal mu jméno Máma. To si myslím, že je absolutně nejvýstižnější, co se týká mojí maminky. Jsi můj anděl a děkuji ti úplně za všechno! Mám tě ráda!

Podívejte se do galerie fotek z archivů slavných žen, které nám poskytly spolu s přáními pro své maminky:

 

Náš tip: V novém čísle magazínu Blesk pro ženy najdete spoustu báječného čtení, ale hlavně jsme nezapomněly na maminky! Dojmete se originálními vyznáními dcer maminkám a zasmějete se u vtipných maminkovských hlášek, které zná každá z nás – ať už z role matky nebo dcery. Aktuální číslo Blesku pro ženy můžete koupit v novinových stáncích nebo si ho objednejte v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

Autor: red

Autor: Žaneta Podlahová