O jeho smrti informoval hercův tým. Neoperovatelný nádor na mozku doktoři Lloydovi diagnostikovali v roce 2019, rakovina posléze metastazovala i do plic a páteře. O nezvratném osudu se dozvěděl jen pár týdnů poté, co mu jeho manželka porodila syna.

Na zprávy o hercově smrti reagovali i herci z Doktůrků, kde Lloyd ztvárnil věčně nervózního nemocničního právníka Teda Bucklanda.

„Nechť jeden z nejvtipnějších herců, jaké jsem měl tu čest poznat, odpočívá v pokoji. Byla radost s tebou pracovat. Všechny společné scény jsme museli točit několikrát, protože mě Sam vždycky rozesmál. Byl to ten nejhodnější člověk. Našich společných momentů si budu navždy vážit,“ napsal Lloydův kolega, představitel doktora JDho, Zach Braff (45).

Kromě Doktůrků si Lloyd zahrál v dalších seriálových klasikách. Během dvaceti let kariéry se objevil například v kultovním Seinfeldovi, Zoufalých manželkách, Takové moderní rodince nebo v seriálu Malcolm v nesnázích. Lloyd byl synovcem herce Christophera Lloyda (81), představitele doktora Emmetta Browna z kultovní trilogie Návrat do budoucnosti.

Fotogalerie
5 fotografií