Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zoufalá žena chtěla v Karlových Varech skočit z mostu: Policista promluvil o záchraně

Podpraporčík Michael Krofta zachránil život ženě. Seděla na zábradlí Ostrovského mostu.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: chal - 
1. května 2020
16:58

Rušnou noc má za sebou podpraporčík Michael Krofta. Karlovarský policista spolu s kolegyní před půlnocí zasahoval na Ostrovském mostě, na jehož betonovém zábradlí seděla žena, která chtěla spáchat sebevraždu. Michael jí v tom ale díky včasnému zásahu zabránil.

Žena naštěstí svůj záměr popsala operátorovi na tísňové lince, ten tak na místo okamžitě vyslal Michaela Kofru, který onu noc 23. dubna soužil s kolegyní.

„Zastavili jsme přibližně dvacet metrů od ženy, která už měla jednu nohu za zábradlím. Seděla k nám zády, nereagovala a telefonovala s policejním vyjednavačem,“ popsal policista. Za čtyři roky u policie to byl pro Michaela první takový zásah. „Když jsme přijeli na místo, tak jsem nad tím vším hodně přemýšlel. Samozřejmě adrenalin hrál velkou roli, ale dokázal jsem se uklidnit a zachovat chladnou hlavu,“ podělil se o své pocity.

Na most pak dorazily i další hlídky. Žena sedící na betonovém zábradlí se na policisty občas ohlédla, ale jinak na ně nijak nereagovala. Michael si uvědomoval, že může kdykoliv skočit. Nebylo času nazbyt. „Když k nám byla zády a koukala na kolegy na druhé straně, navíc stále telefonovala, tak jsem usoudil, že teď je ten správný moment. Přikrčený jsem se k ní rychle přiblížil, chytil jsem ji rukama okolo trupu a strhl ji na chodník,“ vylíčil hrdina okamžiku.

Aspirující sebevražedkyně nadýchala 1,98 promile alkoholu v krvi a skončila v nemocnici. „Jsem rád, že tato dramatická událost má šťastný konec. Když jsem se k ženě blížil, tak jsem se bál pouze toho, aby se mě nelekla a neskončila dolů, ale jinak jsem nad její záchranou neváhal. Jsem policista a v těchto situacích si prostě musíme umět poradit a člověku, který to potřebuje, pomoct. Je to naše povinnost,“ uzavřel spokojený podpraporčík.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání