Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman objal Ivanu po odloučení kvůli viru a předal dar. Opustí Lány a uvidí se s dcerou

Autor: simao - 
30. dubna 2020
13:17

„Ivanko, všechno nejlepší k narozeninám! Jsem moc rád, že jsme spolu,“ stojí na profilu Miloše Zemana na facebooku u fotek, kde Zeman gratuloval první dámě k 55. narozeninám. S rodinou však nyní kvůli pandemii koronaviru prezident obvykle není. Zatímco je Zeman v Lánech, jeho blízcí v Lumbeho vile. A tak největším dárkem bylo to, že byli chvíli spolu, uvedl Blesk Zprávám Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman ve svých 75 letech patří do obzvlášť ohrožené skupiny koronavirem - mezi české seniory, jimž vláda doporučila již před časem ideálně nevycházet a výrazně omezit kontakty. V Lánech ho tak mohl navštěvovat osobně pouze kancléř Vratislav Mynář, byla tam s ním ochranka a personál v podobě dvou žen z obce. Nyní se situace změnila. Kvůli narozeninám manželky.

Miloš Zeman během pandemie koronaviru popřál manželce Ivaně k narozeninám (29. 4. 2020) Miloš Zeman během pandemie koronaviru popřál manželce Ivaně k narozeninám (29. 4. 2020) | Facebook - M. Zeman

Ivana Zemanová, která tráví nouzový stav s dcerou Kateřinou i svou maminkou v Lumbeho vile, ve středu slavila narozeniny s číslovkou 55. Na profilu prezidenta na sociální síti se následně objevilo foto, jak prezident objímá první dámu a ta si následně přivoní k velké bílé kytici.

Zeman v úterý zamíří na Hrad. Uvidí se s dcerou

„Nejkrásnějším dárkem bylo právě osobní setkání po době odloučení způsobené pandemií koronaviru. Osobní věcný dárek byl předán, ale nebudu prozrazovat, třeba to časem učiní pan prezident,“ uvedl Ovčáček pro Blesk Zprávy.

„Postupně se situace uvolňuje. Již příští týden v úterý pan prezident zavítá na Hrad, bude přítomen mše svaté v katedrále. Účast plánuje i jeho choť a dcera,“ prozradil však hradní mluvčí.

Za Zemanem byl přitom v úterý v Lánech i premiér Andrej Babiš (ANO).

Prezident Miloš Zeman se sešel na pravidelné schůzce s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Prezident Miloš Zeman se sešel na pravidelné schůzce s premiérem Andrejem Babišem (ANO). | reprofoto Twitter Jiřího Ovčáčka

Zemanova láska za časů koronaviru

Zeman se k narozeninám své paní vyjadřoval již před časem v rozhovoru pro TV Prima. „Já pořád v Lánech pracuji a je mi tady dobře. Díky bohu koronavirus nemáme, moje rodina také ne, takže si během karantény telefonujeme. Četla jste Marquéze? Láska za časů cholery. Tak teď máme Lásku za časů koronaviru. Je to něco trochu podobného. Zatím dodržuji pravidla karantény, nicméně už se těším, až to skončí, a pak to se zpožděním oslavíme,“ říkal Zeman 12. dubna.

Video  Zeman o Číně a koronaviru: Falšování čísel? Ukažte mi důkaz! Poděkování za pomoc byla slušnost  - Redakce Blesk, FTV Prima
Video se připravuje ...

Předtím byl Zeman v Lánech hostem pořadu S prezidentem v Lánech. A vysvětloval tam i situaci kolem lánské schůzky ohledně koronaviru a bezpečnosti, na kterou si Zeman vzal na podporu Jana Hamáčka (ČSSD) červený svetr, Českem však následně obletěla fotka, jak Zemanovi hosté sedí u jedné tabule v rouškách a před sebou mají talířky s pohoštěním.

Video  Miloš Zeman: Testovat jsem se nenechal. Bojí se o zdraví?  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

 

mord ( 30. dubna 2020 20:22 )

Fotografovat tohle stvoření by mělo být zakazano

BoziMilda ( 30. dubna 2020 18:05 )

Koukal jsem. Nic podobného naštěstí doma nemám.

BoziMilda ( 30. dubna 2020 18:02 )

Trestný čin Hanobení představitelů socialistické vlasti nebo spřátelených států byl zrušen, tak proti komu by tady ti tvoji činní orgánové zasahovali.

Terzia Halszov ( 30. dubna 2020 17:05 )

Takže, když někdo v diskuzi napíše vulgární invektivy a urážky hlavy státu, tak to Blesk necenzuruje? Tahle diskuze je z 90 % materiálem pro zásah orgánů činných v trestnim řízení. Pane jo, to máme demokracii

xxxx678 ( 30. dubna 2020 14:32 )

Jediné, co mne zaujalo, je ta - kytice. Zkoumám, co tam je..bílý šeřík, kaly, gerbery..!?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa