Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trefil jackpot ve sportce, ale pro 192 milionů si nepřišel! Kde je záhadný výherce?

Autor: Tomáš Koníček - 
1. května 2020
11:56

Stal se z něj převeliký boháč! Trefil jackpot ve sportce, pohádkovou výhru 192 milionů korun. Pátou nejvyšší v historii hry sportky. Jenže ani po dvou týdnech se neznámý sázkař o výhru nepřihlásil.

Mohl by si pořídit třeba šest luxusních domů nebo 150 superbů v nejvyšší výbavě. Jenže o své peníze tajemný sázkař stále ještě neprojevil zájem. Má na to sice celý jeden rok, ale obvykle se na tak velkou výhru každý jen třese a neotálí…

Že by koronavir?

Že jsou prachy stále v držení Sazky, potvrdil Blesku její mluvčí. „Výherce je pro nás stále neznámý,“ řekl Václav Friedmann. Důvodem může být například pandemie koronaviru. „Budova Sazky je veřejnosti nepřístupná, a tak je možné, že kvůli tomu výherce vyčkává,“ připustil mluvčí.

28,8 milionu z výhry sázkař ani neuvidí, Sazka je odvede státu jako daň z výhry.(ilustrační foto) 28,8 milionu z výhry sázkař ani neuvidí, Sazka je odvede státu jako daň z výhry.(ilustrační foto) | Sazka

Výherní tiket byl vsazen v jedné z pražských trafik. Do osmi sloupečků si tipér vybral svá vlastní čísla, do dvou požadoval tzv. náhodný tip, kdy čísla generuje terminál.

„Vzhledem k tomu, že na většině tiketu byla vlastní čísla, dá se podle našich zkušeností předpokládat, že šlo o pravidelného klienta. Někdo takový by si výhru nezapomněl vyzvednout,“ myslí si Friedmann a dodává, že nepamatuje, že by si někdy někdo pro miliony nepřišel. „Pokud si náhodou někdo někdy peníze nevyzvedne, vždy jde jen o malé výhry,“ říká mluvčí.

Rozmýšlí, co s výhrou?

Jednou z variant, proč výherce stále vyčkává, může být i fakt, že většina bankovních institucí a investičních poradců pracuje v současné době v omezeném režimu. Rozplánovat, jak naložit s miliony – na jaké účty si je poslat, do jakých fondů je vložit, aby vynesly další pěknou sumu – je tak mnohem složitější. Nový milionář tak třeba jen vše pečlivě rozmýšlí.

diskutujici ( 1. května 2020 19:21 )

A díval ses do jiného hrníčku?

frantacizek ( 1. května 2020 17:40 )

to jsem jáá, jen hledám tiket po vínové chálce.

BoziMilda ( 1. května 2020 14:44 )

No, náš dotační velkočerpač to určitě nebude, ten má peněz pořád málo, když potřebuje přispět i na pár koz a ovcí.

krapotkin ( 1. května 2020 14:17 )

Když si spočítal, o co stát okrade na daních, tak mu třeba zbylých pár drobáků nestojí za to.

Milan Šmid ( 1. května 2020 13:22 )

CO KDYŽ TO JE KALOUSEK, FIALA NEBO NĚKDO JINÝ CO MÁ PEŇEZ DOST

Zobrazit celou diskusi