Když už ne školní lavice a tabule, proč nevyužít alespoň školní jídelny? K takovému rozhodnutí dospěla v průběhu koronavirové krize uhříněveská radnice. Původní službu, která však byla určena pro příslušníky dané školy rozšiřuje od května i na obyvatele, jejichž děti dochází do jiných mateřských škol.

„Udělat nabídku i pro ně bylo složitější, protože normálně do jídelny nechodí, a nemají objednávkové čipy. Vyrobili jsme pro ně ale stravenky a vymysleli způsob jejich cíleného prodeje,“ vysvětluje starosta Prahy 22 Vojtěch Zelenka (STAN). Jeden dotovaný oběd vyjde na 35,- Kč.

Jídlo až domů

Další opatření, ke kterému se radnice Prahy 22 v současných nelehkých podmínkách uvolila, je dovoz jídel seniorům až domů. Těch se také totožná cena za jídlo, nicméně dovoz až domů je zdarma.

„Chtěli jsme vyjít vstříc seniorům, aby nemuseli vycházet ven a nevystavovali se zbytečně riziku nákazy,“ vysvětluje starosta. Příslušníci IZS si obědy mohou objednat telefonicky dopředu – v jejich případě jsou úplně zdarma, neboť to jsou právě oni, kdo na svých bedrech nejvíce nesou tíhu koronavirové pandemie.
Fotogalerie
4 fotografie