Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragická nehoda obousměrně uzavřela dálnici: Mladý táta přišel o život, zasahoval i vrtulník

Aktualizováno -
29. dubna 2020
21:07
Autor: ČTK, jel - 
29. dubna 2020
17:04

Krátce po poledni došlo k tragické dopravní nehodě na dálnici D2. Kamion v plné rychlosti narazil do vozidla asistenční služby. Pracovník asistence, manžel a otec dvou dětí bohužel na místě podlehl zraněním.

Dálnice D2 ve směru na Brno byla ve středu od 13:30 na 57. kilometru u Lanžhotu na Břeclavsku obousměrně uzavřena kvůli nehodě nákladního auta a vozu údržby. U nehody přistál vrtulník. Jak uvedl mluvčí policie Petr Vala, zemřel při ní pracovník údržby.

Odklon směrem do ČR provádějí už policisté na Slovensku. Dálnici bylo nutné uzavřít i v protisměru kvůli přistání vrtulníku. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Něhoda se stala mezi hraničním přechodem a Lanžhotem. „Dosud z nezjištěných příčin zde došlo ke srážce nákladního automobilu a vozidla ředitelství silnic a dálnic. Při nehodě utrpěl pracovník údržby velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedl mluvčí na policejním webu. Mluvčí ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl na twitteru uvedl, že kamion narazil v plné rychlosti zezadu do vozidla asistence.

„Na dálnici zastavilo v odstavném pruhu auto a vůz asistence tam vyjel, aby jej označil, což je standardní postup. V okamžiku, kdy to auto bylo zajištěno a odtažené, naši pracovníci značení likvidovali, sbírali kužely. V tu chvíli tam v plné rychlosti vletěl kamion a našeho člověka smrtelně zranil,“ popsal ČTK Rýdl.

„Mladý muž zemřel ještě před naším příjezdem,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Doplnila, že nikdo další zraněn nebyl.

Na dálnici přistál i záchranářský vrtulník, a to do jízdních pruhů směrem na Slovensko. Také ten byl proto na dobu nezbytně nutnou uzavřený. Bothová uvedla, že vrtulník zpět letěl prázdný.

Ve směru do Česka dopravu odkláněli z dálnice už slovenští policisté, jezdilo se přes přechod Holíč - Hodonín. V místě se tvořily kratší kolony. Krátce po půl deváté večer byl obousměrný provoz plně obnoven.

Jirik-ta ( 4. května 2020 17:22 )

zrovna jsem to chtěl napsat - dík

gabreta ( 30. dubna 2020 11:12 )

Řidič kaionu byl Polák že?

revengeboy ( 30. dubna 2020 06:36 )

Doufám, že to hovado kamioňácký zavřou za vraždu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání