Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dramatická honička na Českolipsku: Muž policistkám ujížděl rychlostí 230 km/h!

Autor: VaB - 
29. dubna 2020
14:10

Místo brzdy šlápl na plyn. Policistům na Českolipsku ujížděl muž se zákazem řízení, místy až rychlostí 230 km/h. V patách mu byla hlídka policistek, společně s kolegy pak muže zadrželi.

Minulý pátek dohlíželi policisté na provoz na silnici na Českolipsku. U cvikovské čerpací stanice si všimli vozidla BMW, za volantem seděla známá firma: jednačtyřicetiletý muž se zákazem řízení, v minulosti opakovaně řídil pod vlivem alkoholu. 

Policisté se ho proto rozhodli zastavit. „Na jejich světelné a zvukové signalizační zařízení s nápisem STOP nejprve zareagoval zpomalením jízdy, pak si to ale rozmyslel a přidal plyn,“ uvedla Ivana Baláková, tisková mluvčí liberecké policie. 

Video  Policistům na Českolipsku ujížděl řidič.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Policisté se za mužem okamžitě vydali a jeli směrem na obce Svor a poté na Nový Bor. „Ačkoliv sami měli na tachometru rychlost 230 kilometrů za hodinu, pořád se jim vzdaloval a chvílemi i mizel z dohledu. Přitom jel jak silniční pirát a svou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Hlášení o něm uslyšely ve vysílačce ve vozidle i dvě policistky z Nového Boru, které se do pronásledování BMW zapojily na kruhovém objezdu,“ dodala Baláková. Když policistky zahlédl, chtěl se jim zřejmě dostat z dohledu. 

To se mu ale nedařilo, policistky se za něj pověsily a držely se ho. K řidiči, který ujížděl, se ale štěstí obrátilo zády. „Po vyjetí z lesního úseku silnice na Práchni se dostal šofér BMW do úzkých z důvodu vzniklé kolony aut, která se snažila vytvořit průjezd pro naše houkající policejní vozidlo,“ uvedla Baláková. To už na místo dorazila posilová hlídka ze Cvikova.

Muži se ale nechtělo vystoupit, policisté proto museli použít hrozbu namířené střelné zbraně. Pirát se pak podrobil odběru biologického materiálu, důvodem je podezření, že mohl být pod vlivem omamných látek. „Jednačtyřicetiletého muže z Jablonce čeká za tuto divokou jízdu trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, které možná rozšíříme i o ohrožení pod vlivem návykové látky,“ zakončila Baláková. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání