„Neumím být sám a teď to byly strašně dlouhé měsíce. Jsem moc rád, že mám Haničku doma. A fakt věřím, že se poučila. Tenhle pobyt byl kvůli covidu-19 hodně drsný,“ uvedl pro Aha! Jiří Krampol (81), který si už svou ženu odvezl domů. Zpětně ji vlastně obdivuje, že to v Bohnicích vydržela, zejména v poslední době, kdy musela zůstávat v malém pokoji se dvěma spolunocležnicemi a nesměla se jít projít dokonce ani na chodbu. Byla to doslova noční můra, kdy jediný kontakt s přírodou bylo otevřené okno.

Koupat se Hanka mohla jen jednou týdně a o návštěvách si mohla nechat jen zdát. Kontakt s ním udržovala jen telefonicky. Ale tomu teď odzvonilo a dvojice už může být zase spolu. „Už budu sekat dobrotu,“ dušuje se proto Krampolová, která si prý už dobře rozmyslí, zda si ještě někdy zapálí cigaretu, která by ji opět dostala do rukou lékařů. Kouření jí totiž nedělá dobře a minule jí rozjelo krvácení z vředu na dvanácterníku.

„Opravdu si vážím toho, že jsem zase doma,“ raduje se bývalá učitelka ve školce, které její muž na uvítanou doma vystrojil hostinu o třech chodech. Kamarád Honza upekl dokonce jahodovou bublaninu. „Jsem šťastná, objednala jsem se ke kadeřnici a na nehty. Chci se Jiříčkovi líbit,“ plánuje si Hana.

Ta už se nemůže dočkat, až si vyzvedne fenku Žanetku, kterou zatím hlídala známá veterinářka. Spolu budou chodit na procházky, a to i přesto, že s chůzí má Krampolová i nadále velké problémy. Levá noha ji hodně bolí. „Měli mi právě v dubnu vyndávat šrouby, které mi voperovali v roce 2012. Jenže kvůli karanténě jsem přišla o termín, mrzí mě to. Teď tam musíme s Jiříčkem zavolat, co a jak,“ dělá si starosti.

Přesto už hodlá být vzorná a v to doufá i její manžel Jiří, který přichystal nový autorský pořad Pod zakrytým úsměvem, v němž si bude povídat s hosty o současné problematické době. O formát již projevily zájem dvě televizní stanice. „Hanička bude pochopitelně u natáčení, přece ji nenechám samotnou,“ objasnil pro Aha! Krampol.

VIDEO: Je to jako s feťákem! Krampol drsně promluvil o nemocné ženě Hance

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Je to jako s feťákem! Krampol drsně promluvil o nemocné ženě Hance Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
86 fotografií