Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Útočník postřílel pět členů jedné rodiny (†14 až †41): Ušetřil jen malé miminko!

Střelec v pivovaru v americkém Milwaukee zabil pět lidí
Střelec v pivovaru v americkém Milwaukee zabil pět lidí  (Autor: Reuters)
Autor: jel, ČTK - 
27. dubna 2020
23:00

Děsivá událost se stala v pondělí v americkém Milwaukee. Pouhé dva měsíce po šokující střelbě v tamním pivovaru, musela policie vyjet k dalšímu masakru. Na místě našla 5 obětí! Podle všeho šlo o příbuzné.

Policie z města Milwaukee, které se nachází v americkém státě Wisconsin, přijala v pondělí o půl jedenácté dopoledne (tj. 17:30 našeho času) hovor na tísňovou linku. Volající oznámil, že jeho rodina je mrtvá. Když policisté dorazili do domu našli v něm pět obětí ve věku od 14 do 41 let. O tragédii informoval server ABC News a další americká média.

Jak sdělil vedoucí vyšetřování Alfonso Morales během krátké tiskové konference, vyšetřovatelé se domnívají, že střelec jednal samostatně. Střelbu však označil za velmi tragickou událost a sdělil, že muž, který volal na tísňovou linku byl zadržen a policie nyní zjišťuje jeho vztah k obětem.

Podle časopisu Milwaukee Journal Sentinel sdělil starosta města Tom Barrett novinářům, že v domě bylo nalezeno malé miminko, které jako jediné masakr přežilo. Vyšetřovatelé se domnívají, že střelec se nejspíše rozhodl dítě ušetřit.

Bohužel se nejedná o první podobnou tragédii v Milwaukee v tomto roce. Koncem února tam jeden z pracovníků pivovaru Molson Coors zastřelil pět lidí přímo v areálu firmy a poté spáchal sebevraždu. „Pět lidí šlo dnes do práce, tak jak to dělá každý, mysleli si, že budou pracovat, pak mít padla a vrátí se ke svým rodinám. Ale to se bohužel nestane,“ řekl tehdy novinářům starosta Milwaukee Tom Barrett.

santikxauz ( 28. dubna 2020 05:09 )

Amerika,náš vzor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání