„Naši se vzali na den přesně před čtyřiceti lety na Staroměstské radnici. Mamince svědčil herec Milan Gargula, tatínkovi herečka Helena Růžičková,“ popsal pro Aha! syn známého baviče Pavel Novotný veselku, od níž v neděli uběhlo neuvěřitelných 40 let – slavili tedy tzv. rubínovou svatbu!

Jak se dá vydržet tak dlouhou dobu s jedním člověkem? „Máme zásadu, že nic není problém. Nic neřešit. Ono to vyšumí... Nehádám se, protože Petr musí mít poslední slovo,“ prozradila s úsměvem Mirka Novotná a společně se svým mužem mají ještě jednu radu.

„Děti, chce to děti. Čím víc, tím líp,“ prozradila dvojice svůj recept na harmonický vztah. Ostatně se toho sami drží, kromě zmíněného syna Pavla, jenž se rodičům narodil rok po svatbě, mají manželé ještě dcery Lenku (38) a Soňu (27), kromě toho před lety adoptovali syna Lukáše.

Díky svým potomkům je už Petr Novotný také pětinásobným dědou. Dcera Lenka je trojnásobnou matkou – Ester (12), Tobiáše a Johanky. Jeho syn Pavel má zase s manželkou Veronikou (38) dcery Lauru (9) a Sáru (6).

Ti všichni měli ale o manžela, tátu i dědu největší strach, když bojoval se zdravotními problémy. Na začátku roku 2018 mu začaly selhávat orgány a lékaři o jeho život bojovali v sanitce několik desítek minut, načež ho museli uvést do umělého spánku. Na podzim pak prodělal operaci nemocné prostaty. Zákrok se navíc dlouho odkládal kvůli riziku, které pro něj další narkóza představovala.

VIDEO: Pavel Novotný s otcem na křtu Fešáků

Fotogalerie
36 fotografií