Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Honza zachraňoval oběti nehody u Nýřan: Jedno dítě (†5) bylo pod autem, neslyšel jsem ho!

Autor: VaB - 
28. dubna 2020
05:01

Na nechráněném železničním přejezdu u Nýřan na Plzeňsku došlo v pondělí ráno k tragické nehodě. Po srážce vlaku s osobákem na místě zemřely dvě děti (†5 a †17) a žena (†23). Muž (24) byl letecky v kritickém stavu transportován do nemocnice, čtyřleté dítě pak pozemní posádkou. U nehody zasahoval jako první svědek události Jan. Pro Blesk.cz popsal, jak pomáhal.

Pondělní klidné dopoledne narušila v Plzeňském kraji nehoda osobního automobilu s osobním vlakem na nechráněném přejezdu. K nehodě došlo u Nýřan. Nehoda má tragické následky, při střetu na místě zemřely dvě děti (†5 a †17) a mladá žena (†23). 

V autě bylo celkem pět osob. „Zdravotnická záchranná služba z místa transportovala letecky muže (24) v kritickém stavu na emergency Fakultní nemocnice Plzeň a dítě mladší 15 let pozemní cestou, při vědomí se středně těžkými zraněními do fakultní nemocnice na akutní příjem,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová. Dítěti jsou čtyři roky. Policejní mluvčí Ivana Jelínková uvedla, že je nehoda v šetření.

Video  Tragická srážka vlaku s osobním autem u Nýřan na Plzeňsku, ve voze zemřela mladá žena a dvě děti.  - Romana Vébrová
Video se připravuje ...

Dítě bylo pod autem!

Mezi prvními, kdo na místě strašné nehody pomáhali, byl i Jan Kratochvíl. „Srážku jsem neviděl, jenom ránu… Pak jsem přijel k přejezdu, už tam stál autobusák a já přiběhl první k autu. Vytáhl jsem s autobusákem z auta dítě a pak chlapa, kterého převezli vrtulníkem,“ řekl pro Blesk Honza. 

„Dva lidé byli hned na místě mrtví, další dítě, které tam údajně bylo, jsem neviděl ani neslyšel, prý bylo pod autem,“ dodal. Podle něj na místo přijeli velmi brzy hasiči. „Dítě bylo v pořádku, chlap se snažil dýchat, když jsem ho vytáhl, akorát se blížili hasiči, tak jsem to nechal na nich,“ řekl.

Dodal, že na podávání první pomoci neměl žaludek, když viděl, jak zraněný muž (24) vypadal. Další informace s ohledem na pozůstalé nechtěl sdělit. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání