Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lékař mi úmyslně nepomáhal, tvrdí žena, která málem přišla o ruku

29. dubna 2020 | 06:00

Ze strany lékaře čekáme v rámci profesionální péče hlavně pomoc, ale i vstřícné jednání. Christine Handy má bohužel špatnou zkušenost a setkala se s trochu jiným chováním. Lékař ji dokonce počastoval nadávkami a nejspíš úmyslně jí nepomáhal od bolesti. Způsobil tak této své pacientce trvalé následky. 

Kvůli přetrhaným vazům v pravém zápěstí se Christine Handy rozhodla podstoupit operaci ruky, a to zejména kvůli tomu, aby mohla znovu fungovat na sto procent jako manželka a matka i jako sportovkyně. Operovali ji na luxusní klinice, kde se Christine cítila komfortně a bezpečně. 

"Několik dní po operaci jsem cítila vážně nesnesitelnou bolest. Ruka mi otekla. Nepomáhalo mi nic," vzpomíná Christine. Lékař ale nebral na pooperační komplikace své pacientky žádný zřetel a poslal ji domů s tabletkami proti bolesti a doporučením fyzioterapie. 

Jenže bolest se celé dlouhé týdny nezmírňovala, právě naopak – zhoršovala se a předepsané léky nezabíraly. "Lékaři jsem prostě věřila. Byl to profík se zkušenostmi. Myslela jsem, že to jednou přejde, ale bolest se stupňovala." Po další konzultaci s lékařem si Christine vyslechla, že je hysterická panička, která je silně přecitlivělá. Dokonce ji nařkl ze lži. 

"K jinému lékaři jsem bohužel šla až ve chvíli, kdy mi z ruky začala vytékat zvláštní tekutina." Podle nového doktora přišla Christine za pět minut dvanáct! Měla rozsáhlý kostní zánět a její ruka byla doslova napadrť. I přes rychlou léčbu nebude její ruka už nikdy stoprocentně funkční, a aby toho nebylo málo, potýká se nyní žena i s rakovinou prsu. Držíme statečné Christině palce!

Autor: Adéla Ondroušková