Hrycová výzvu zveřejnila přes slovenská média i svůj facebook. „Prosím, pomozte, pokud můžete. V případě Corona pandemie je dárcovství krve poměrně komplikovaná záležitost a mnoho dárců odrazuje. Je potřeba se nahlásit, přihlásit se do pořadníku, podstoupit přísnější vyšetření, a proto je méně dárců. A1 Rh- je ideální, ale pokud máte jinou skupinu, pomůže i ta. Otec musí dostávat transfuze denně, nejméně měsíc. Děkuji,“ prosí známá slovenská producentka.

Pro deník Nový čas byla ještě specifičtější. „Chtěla bych poprosit všechny, kteří mají tuto krevní skupinu, jsou zdraví, nejsou alergici a splňují všechny podmínky pro darování, aby nám pomohli. Mohou jít darovat krev přímo na jeho jméno - Andy Hryc. Doslova se může do dokumentů napsat, že to je přímo pro něj. Potřebuje transfuzi každý den po celý měsíc,“ dodala Hrycová.

Známému herci nemoc diagnostikovali v týdnu poté, co už se nějakou dobu necítil dobře. „Dva týdny byl trochu unavený, ale ne tolik, aby tomu připisoval nějaký význam. Potom mu najednou otekla noha, poté ruka, a tak ho máma poslala k obvodnímu lékaři. Ten ho po odběru krve a zjištění výsledků okamžitě poslal do nemocnice,“ prozradila Hrycová.

VIDEO: Andrej Hryc: Budu pracovat, dokud mě netrefí šlak!

Video
Video se připravuje ...

Andrej Hryc: Budu pracovat, dokud mě netrefí šlak! Blesk TV

Fotogalerie
27 fotografií