Kate a William v těchto krušných časech, kdy je takřka celá britská monarchie v izolaci, jako jediní reprezentují královskou rodinu. Princ jakožto druhý v pořadí postupně přebírá povinnosti svého otce a připravuje se na život v ještě větším a zvídavějším hledáčku. S manželkou v době koronavirové krize navštěvují zdravotnické služby a pomáhají, kde se dá, k pokoře a vděku bojovníkům s nemocí vedou i své tři děti George (6), Charlotte (4) a Louise (2).

Trojlístek nejmenších členů rodiny je nyní vidět víc než kdy jindy. Na konci března společně zatleskali zdravotníkům v první linii, a tuto roztomilou vděčnou činnost si teď znovu zopakovali. V pořadu „The Big Night In“ pro BBC je doprovázeli pyšní rodiče a v rámci kampaně Clap For Carers (v překladu: Zatleskej pečovatelům) poděkovali potleskem těm, kteří se starají o nejzranitelnější skupiny občanů a nemocné.

Zábavnou a pro prince trochu ostudnou složkou pořadu se poté stal videohovor mezi ním a hercem Stephen Fryem (62). Oba jsou velcí fanoušci nekonečné britské soap opery Eastenders, v níž Fry i hraje, ale protože se nemůže natáčet, hledal herec inspiraci k sledování. Williama se zeptal, zda viděl poslední netflixácký hit Tiger King (Pán tygrů), vyprávějící neuvěřitelný příběh z pozadí amerických zoo s kočkovitými šelmami, načež princ odpověděl: „Snažím se pořadům s královskou tématikou vyhýbat.“

VIDEO: „Hlídali, kde sedíme.“ Jediný Čech na královské svatbě popsal atmosféru i peripetie

Fotogalerie
80 fotografií